Dead and alive

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:00
Pris
Gratis
Udstilling

Dead and alive - fotoudstilling 16. oktober- 16. november

16.10.18 - 16.11.18
Se den prisbelønnede danske fotograf Klaus Bos billeder af døderitualer fra verdens kulturer og religioner på udstillingen ”Dead and Alive”.

Klaus Bo har på sine mange rejser gennem de seneste syv år taget billeder af døderitualer fra alle verdenshjørner.

De fleste danskere har aldrig set et dødt menneske. Vi holder døden på afstand. Mange steder i verden er døden anderledes nærværende i det daglige liv, og det er ofte familiens pligt at sørge for, at afdøde kommer videre på rette vis. Lig bliver behandlet med stor nænsomhed og omhu, for sjælen skal sendes godt afsted.

Projektet Dead and Alive

I alt vises 23 af Klaus Bos billeder af døderitualer. Billederne er en del af Klaus Bos projekt Dead and Alive, der i alt består af 400.000 billeder.

Titelen ”Dead and alive” refererer til, at i de fleste kulturer er døden ikke det endelige. Det jordiske liv stopper måske, men døden er ikke slutningen. I mange kulturer tror man på et liv efter døden, ofte beskrevet som at livet fortsætter på samme måde som her på Jorden, blot et andet sted.

Kom til og hør Klaus Bo fortælle om sine fotografier -  køb billet.

Baggrunden for projektet er også ønsket om at vise, hvordan døderitualer i mange tilfælde kan afspejle livet. Klaus Bo vil gerne give et indblik i, hvor meget en kulturs værdier, håb og drømme afspejles i tankerne om døden og livet efter døden, og hvor forskelligt vi behandler de døde fra kultur til kultur.
Udstillingen indeholder enkelte billeder, der kan virke voldsomme på børn, derfor bør børn under 12 år være i følgeskab med en voksen.

Udstillingen vises i samarbejde med Landsforeningen Liv&Død