Om dette arrangement

Tid
11:00 - 18:00
Pris
Gratis
Target
For alle
Udstilling

Reborn by Youth

13.11.21 - 09.12.21
Udstillingen viser forkellige malerier, som maler Jens Holtegaard malede fra 1973 til 2019.

I 2014 bliver Jens udsat for et chok, som slettede hans erindring om maleri, han genkendte end ikke en pensel. Skæbnen fører Jens Holtegaard og Tina Mussholm sammen, og der opstår et kunstnerisk samarbejde. Jens hjælper Tina med at forberede åbningen af en kunstskole i Aalborg, og Tina hjælper Jens på rejsen gennem stress og angst med at finde maleriet igen.


På et tidspunkt kommer Tinas søn Kasper ind i billedet, og det ender med at billedkunstner Kasper Knudsen Muusholm udvælger billederne til denne udstilling. Tina og Kasper får nemlig overbevist Jens om, at nogle af de 1000 malerier, han har i hjemmet, skal udstilles.
Som maler havde Jens altid været en ensom ulv. Han havde ikke noget netværk, og kun få kunstbekendte. Han opfattede maleriet som en meget alvorlig sag. Men han blev alligevel inspireret af Kaspers tilgang - hvordan han undersøgte livet omkring sig, legede og ikke havde nogle grænser i arbejdet med at skabe sin kunst. Jens observerede og tænkte, hvis han må, så må jeg også.
Dermed genopstod den tidligere ødelagte maler Jens Holtegaard med et helt nyt kunstsyn.

Derudaf voksede titlen ’Reborn by youth’. I juni 2019 blev udstillingen ’Reborn by youth’ vist på Det Jyske Akademis galleri, SPLAP med stor hjælp fra billedkunstner Kasper Knudsen Muusholm og Tina Mussholm.

Udstilling kan ses frem til den 10. december. Udstillingen ferniseres lørdag den 13. november kl. 11.00. Alle er meget velkommen!