Dekorativt

Om dette arrangement

Tid
11:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Udstilling

Steen Petterson udstiller på Gallerigangen

28.08.21 - 28.09.21
Steen Petterson udstiller malerier, hvor scener fra barndommens landskab i Frederikshavn og omegn er favoritter.

Steen, der er nordmand, er selvlært som maler, men har en kreativ uddannelse fra Hull School of Architecture i England. At male har altid været en besættelse.

Steen Petterson siger:
"Jeg elsker det halvville nordjyske kystlandskabet i konstant forandring genom årstiderne og vekslende tidevand, med sidt majestætiske, næsten bibelske himmelhvælv og forblæste vegetation.
Jeg er dybt fascineret af løvskogene som omkranser Frederikshavn med sine store bøgetræer og deres forårsgrønne, efterårsrøde og gråhvide vinternøgne grener.
Min tilnærmning til opgaven «å male» er vældig nem. Opgaven må løses på overfladen, på lærredet, plade eller papir. Opgaven er ikke å afbilde motivet foran mig med størst mulig lighed.
Opgaven er å lave «et maleri» som reflekterer mit temperament med de værktøj jeg har til rådighed. Og forhåbentligvis vil betragteren genkende det temperamentet. Lighed er underordnet. Ofte placerer
jeg forskellige materialer ind i bilderne, stofbider, toiletpapir, savsmuld og sand. Jeg eksperimenterer ofte med forskellige tekniker å legge farve på underlaget og blander også forskellige farvemedier. Selvom inspirationen til å male kommer fra selve motivet, prøver jeg altid
først å forestille mig det færdige «maleri». Hvordan jeg vil det færdige «maleri» skal præsentere sig, komposition, farve, tekstur, etc."

Udstillingen ferniseres lørdag den 28. august kl. 11.00