Dekorativt

Om dette arrangement

Tid
13:00 - 14:30
Pris
Gratis
Target
For alle
Unge

Ungeenheden

26.10.22
Debatfestival 2022 - foredrag // Fine Gråbøl

Dette foredrag giver et unikt indblik i psykiatriens behandling af især unges psykiske problemer. Samtidig stiller Fine kritiske spørgsmål hertil - alt sammen med afsæt i romanens univers.

Fine Gråbøl var sytten år, da hun fik sin første diagnose. Det blev ikke den sidste, og hun tilbragte sine sene teenageår på diverse psykiatriske afsnit og til sidst på et socialpsykiatrisk bosted. Et bosted for unge psykiatribrugere er netop rammen for Fine Gråbøls prisbelønnede romandebut, 'Ungeenheden'. En både barsk, poetisk og øm skildring af en gruppe unge, vi ikke ofte møder i litteraturen, og af det fællesskab, de også er en del af.

Fine Gråbøl vil fortælle om hvordan og hvorfor, hun skrev romanen Ungeenheden og om det sproglige arbejde, om inspirationskilder og om hendes vision for, hvordan man kan skildre psykisk sygdom uden at reproducere gamle forestillinger og myter. Foredraget vil være en blanding af nedslag i romanen og en fortælling om litteraturens nødvendighed i skildringen af sårbare unge og særligt udsatte. Fine Gråbøl vil også komme ind på andre litterære værker om psykisk sårbarhed.

Samarbejdspartnere

Frederikshavn Debatfestival 2022 afholdes af Bibliotek & Borgerservice, Frederikshavn Kommune i samarbejde med bl.a. FOF Vendsyssel, AOF, LOF, DOF Frederikshavn og Lille-Skole for voksne Frederikshavn.

Materialer