Om dette arrangement

Tid
15:00 - 17:00
Pris
Gratis
Target
For alle
Voksen

AFLYST - Håb og handlekraft

14.12.21
Præsentation af ny bog af Peter Bandholm og Erik Christensen

Peter Bandholm og Erik S. Christensen fortæller denne gang om dengang frederikshavnerne kunne gå på bordel i Tordenskioldsgade. Her stod fire offentlige fruentimmere mellem 17 og 31 år til rådighed for byens mandlige borger og de mange gæster som kom over havnen fra hele verden.

Af andre søde sager kunne gaden diske op med flødeis fra Otto Glistrups Ismejeri eller kandis fra turistforeningsformanden, købmand Ewald Jacobsen.

På havnen var der sild i stride strømme, og Peter Bandholms farfar tjente mange penge på eksport af sild fra Kattegat til det hungrende Tyskland under første verdenskrig. 

I Asylgade lå ”børneasylet” byens første børnehave. En social foranstaltning, hvor forældrene kunne aflevere deres børn, mens de selv tjente til livets opretholdelse, uden det kostede dem fortabelse af borgerlige rettigheder. Det var også i Asylgade kampen om ”hvidtøllet” stod mellem IOGT og NIOGT. Sidstnævnte ”afholdsloge ” tillod nemlig sine medlemmer at drikke hvidtøl, hvilket var bandlyst i IOGT.

De to forfattere har gennem de sidste 10 år skrevet om stort og småt i deres barndomsby Frederikshavn. Bøgerne bygger på fakta krydret med egne erindringer og serveret med en ganske god portion humor.

Bogen er til at købe i boghandelen og denne decemberdag indtager forfatterne biblioteket, hvor der vil være smagsprøver fra bogen.