Foto af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Voksen

AFLYST - Om kunst, litteratur og livskvalitet

26.10.22
Arrangementet er desværre aflyst - Debatfestival 2022 - foredrag // Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen vil fortælle om to af sine bøger, nemlig sin nyeste roman, der udkom den 23. september i år; ”Sange om stilhed og hjem”, samt samtalebogen; ”En flod skal være i bevægelse: samtaler og erindringer om angst og depression”, der udkom i 2018.

Romanen 'Stilhed og hjem' er en gribende fortælling om en tysk flygtnings skæbne i København under og efter anden verdenskrig.

Kort forinden Anden Verdenskrig slutter, må en lille pige flygte alene. Sammen med en større flok af primært kvinder og børn vandrer hun gennem det snefyldte Østpreussen med håbet om at finde fred. De kommer ombord på et skib, og forventer at ankomme til Kiel, men ender i Danmark.
I København mærker hun, hvordan danskerne modvilligt modtager tyske flygtninge, mens hun drømmer om at finde sin familie igen. I en af Københavns flygtningelejre forsøger en ung jødisk mand at skabe et kor for de internerede flygtninge.

I "Sange om stilhed og hjem" levendegør Anne Lise Marstrand-Jørgensen den både grumme, men også livsbekræftende del af et underbelyst kapitel i Danmarkshistorien om de op imod 250.000 tyske flygtninge, der ankom til landet ved slutningen af Anden Verdenskrig.

”En flod skal være i bevægelse” består af en række samtaler om angst og depression mellem Anne Lise Marstrand-Jørgensen (f. 1971) og forskere og eksperter, der arbejder med evidensforskning inden for angst og depression. Marstrand-Jørgensen skildrer samtidigt sit eget liv med depression

Samarbejdspartnere

Frederikshavn Debatfestival 2022 afholdes af Bibliotek & Borgerservice, Frederikshavn Kommune i samarbejde med bl.a. FOF Vendsyssel, AOF, LOF, DOF Frederikshavn og Lille-Skole for voksne Frederikshavn.

Materialer