Om dette arrangement

Tid
16:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Danmark
Voksen

Bogpræsentation

07.12.17
Peter Bandholm og Erik S. Christensen præsenterer deres dobbeltbog om Søndergades spændende historie.

De to har igen turdet binde an med et stort projekt, som igen har været flere år undervejs.

At bogen blev så lang, at den nødvendigvis blev til to bøger, skyldes naturligvis Søndergades længde, men også, at vi har så mange minder fra denne gade. Det er Peters Bandholm barndoms gade. Her er hans hustru født og opvokset. Her har det meste af hans familie boet – endda i generationer.

For Erik S. Christensens vedkommende er det også barndommens gade set fra Søndergade 20, hvor hans farmor boede i en menneskealder og, hvor flere andre familiemedlemmer har leget, badet og arbejdet. Erik har været i alle ejendommenes opgange og har mødt beboerne og de forretningsdrivende som svajer for fru Anna Knudsen i hendes lille købmandsbutik eller, som bydreng for boghandler Ib Rose. Erik har også afløst gadens postbude. 

Søndergade sidder altså i de to forfattere lige fra den ene ende til den anden.

I bogen kan du finde historien om de Spanske trawlere som lokale kommunister på ordre fra Moskva forsøgte at sænke under den Spanske borgerkrig.

Du kan også finde historien om de langhårdes hus, om to mejerier og tre brugsforeninger. Om Søndergades modstandsbevægelse og da Frederikshavn fik norske tilstande i august 43. Om topløse piger eller da Søndergade var hovedfærdselsåren til Sicilien og Lisabon. Eller historien om den falske læge eller kravlenissernes far der blev født i Frederikshavn.

Den Danske cykeleelites cykler, China Livseleksir. Kampen om turisternes penge og et voldsomt blodbad.

Og ikke mindst her til jul, historien om den oprindelige peberkagebagemaskine.