Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
100 Kr
Bestil billet(ter)
Voksen

De. Forfatteraften med Helle Helle

14.11.18
Romanen de er en skildring af et mor-datter-forhold. Det er en fortælling om sygdom og kærlighed og om at gå på gymnasiet i begyndelsen af 80erne. Om sprog, der ikke slår til, men alligevel gør det.

I foredraget fortæller Helle Helle om sit forfatterskab med hovedvægt på romanen de. Om skriveprocessen. Hvordan bliver en roman til? Og hvorfor bliver den – heldigvis – aldrig som planlagt?

Helle Helle har i løbet af en række år skabt sig et navn som en af Danmarks nye store forfattere. Hun formår med en saglig realisme at indfange trivialiteten i almindelige menneskers hverdag, hvilket også er en af grundene til bøgernes store popularitet. 

Helle Helle er opvokset i Rødby. Hun er uddannet fra forfatterskolen 1991 og debuterede i 1993. Hun har modtaget en række priser og præmieringer, blandt andet Kritikerprisen, P.O. Enquistprisen, De Gyldne Laurbær og Det Danske Akadedemi. Siden 1993 har Helle Helle udgivet noveller og romaner deriblandt “Rødby-Puttgarden” (2005), “Ned til hundene” (2008), “Dette burde skrives i nutid” (2011) og senest “Hvis det er” (2014). Helle Helle har modtaget De Gyldne Laurbær, Kritikerprisen og PO Enquist-prisen, og hendes bøger er oversat til atten sprog.