Foto af Dea Trier Mørch
Foto af Dea Trier Mørch

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 kr.
Target
For voksne
Voksen

Dea Trier Mørch - liv og værk

19.01.22
De fleste kender Dea Trier Mørchs særegne linoleumssnit og hendes gennembrudsroman Vinterbørn fra 1976, men færre kender hendes øvrige forfatterskab på i alt 18 værker.

Arrangementet skulle have været afholdt torsdag den 13. januar, men blev flyttet til 19/1 pga. coronarestriktioner.

I december 2021 ville Dea Trier Mørch være fyldt 80 år, og i den anledning har litterat Maja Lykketoft dykket ned i en række af hendes øvrige værker og fundet nogle eviggyldige tematikker, der gør det relevant at læse hendes bøger i dag.

Dea Trier Mørch skrev sine hverdagsrealistiske skildringer fra et socialistisk ståsted. Hun kom ud af en kunstnerisk slægt og blev tidligt uddannet billedkunstner. Sit kunstneriske formsprog udviklede hun sammen med kunstnerkollektivet Røde Mor i begyndelsen af 1970erne. Senere brød hun igennem som forfatter med kollektivromanen Vinterbørn (1976) om kvinder fra alle samfundslag på Rigshospitalets svangergang.

Forfatterskabet tæller 18 bøger, der alle er fulde af referencer til hendes eget liv. Hun skriver om det livsnære: livet med børn og familie, arbejdet med kunst og politik, om livskriser, krop, kvinde- og kønsroller.

Samme aften ferniseres en udstilling med billedkunstner Sara Trier

Sara Trier er datter af Dea Trier-Mørch og autodidakt billedkunstner, født 1975 i København. Cand. mag. i Litteraturvidenskab og tidligere romanforfatter.

Sara er som billedkunstner udpræget tegner og optaget af at fortælle historier fra det hektiske hverdagsliv; myldrende bybilleder, kvinder på vej over gaden og i forbifarten.

Motiverne males med enkel, vibrerende streg og et satirisk tegneserieudtryk.

Sara arbejder med maleri, tuschtegning, silketryk, illustration og desuden med børn og kunst som billedkunstlærer og leder af større kollektive murmalerier med børn.