Bogforside med Elisabeth Houkjær og Foto af forfatter Marianne Hesselholt

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Salen - Kappelborg
Target
For voksne
Voksen

Dronning Elisabeth af Kandestederne

28.06.21
Historien bag hotellet Kokholm i Kandestederne

Forfatter Marianne Hesselholt, som i 2015 udkom med bogen ”Hændelser i Hulsig”, er nu klar med den nye  roman ”Dronning Elisabeth af Kandestederne”.

Mariannne Hesselholt er selv fra det nordjyske, da hun er født i fiskerbyen Strandby.

Romanen "Dronning Elisabeth af Kandestederne"handler om historien bag det mondæne hotel Kokholm i Kandestederne og om parret bag, Elisabeth Houkjær og Christen Kokholm.

De er begge mønsterbrydere. Christen er søn af en daglejer, og Elisabeth datter af en klitbonde. Det lå ikke i kortene, at de skulle skabe et mondænt hotel, hvis ry bredte sig langt ud over landets grænser. Men det gjorde de, selv om alle odds var imod dem. Omkostningerne for de to unge mennesker var høje, fx begik Elisabeths far selvmord, da det ikke lykkedes ham at standse de to unge og ”bringe dem til fornuft.”

Materialet til romanen fik Marianne Hesselholt af oldebarnet Lise Troldborg, som havde arvet det store Kokholmarkiv, og handlingen er helt ned i detaljen sand. Heri findes breve fra Kongehuset og fra mange af tidens mest berømte kunstnere. Alle var de trofaste gæster hos Kokholms.  Navnlig er der mange breve fra Poul Reumert, og det er da også ham, der tildeler Elisabeth titlen ”Dronning.”

 Få den fantastiske livshistorie om to stærke og dog kærlige mennesker, der turde trodse fattigdom og fordomme og gå efter drømmen