Foto af Anne Sophia Hermansen

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Voksen

Du bliver lykkeligere af et rigt kulturliv

27.10.22
Debatfestival 20222 - foredrag // Anne Sophia Hermansen

Hvilken betydning har kulturen for vores lykkefølelse og vores oplevelse af meningsfuldhed? Undervurderer vi betydningen af et godt kulturliv?

Ifølge Anne Sophia Hermansen, kulturkommentator på Weekendavisen og tidligere redaktør på Berlingske, handler kultur om værdier om, hvem vi er. I dette foredrag vil hun komme ind på, hvilken betydning kulturen har for vores lykkefølelse og vores oplevelse af meningsfuldhed, og hvordan kulturen er med til at skabe vores fællesskaber og nationale identitet.

Foredraget er en optakt til aftenens debatter, hvor vi sammen vil tale os ind på, hvilken værdi kulturen har for os.

Forfatteren Seth Stephens-Davidowitz stillede for et par år siden 60.000 smartphone-brugere tre spørgsmål:
Hvad laver du lige nu? Hvem er du sammen med? Og hvor glad er du?
Det viste sig, at folk var lykkeligst, når de havde sex og dernæst, når de gik på museum, på biblioteket, i teatret og til koncert.

Vi forstår betydningen af et godt sexliv, men undervurderer ofte betydningen af vores kultur.

I dette foredrag kommer Anne Sophia Hermansen ind på kulturens betydning for vores lykkefølelse og oplevelse af meningsfuldhed, men også ind på historien om 'Monumenternes mænd'. De reddede under 2. verdenskrig over 5 mio. kunstværker og kulturskatte fra nazisterne, heriblandt værker af Vermeer, Rembrandt, Michelangelo og endda Leonardo da Vincis 'Mona Lisa'. Det er nemlig også kulturen, der er med til at skabe vores fælleskaber og nationale identitet.

Oplev Anne

Som moderator i 'Kulturdebat på hovedet' 27/10 kl. 17-18 på Frederikshavn Bibliotek

Som deltager i den afsluttende paneldebat 'Har kulturen en værdi' 27/10 kl. 19-21 på Frederikshavn Bibliotek.

Samarbejdspartnere

Frederikshavn Debatfestival 2022 afholdes af Bibliotek & Borgerservice, Frederikshavn Kommune i samarbejde med bl.a. FOF Vendsyssel, AOF, LOF, DOF Frederikshavn og Lille-Skole for voksne Frederikshavn.