Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
75 Kr
Bestil billet(ter)
Voksen

Mellem løgn og overlevelse: om romanen ”Den inderste fare”.

22.01.19
Erik Scavenius, leder af regeringen under besættelsen, er i manges øjne danmarkshistoriens største landsforræder. Men her møder vi ham som menneske og som ægtemand i en udmarvende ægteskabskamp, da hans ja til at lede samarbejdet med tyskerne vækker gamle konflikter med hans kone til live.

Krigens spørgsmål bliver således også hans egne: Hvor meget af sin frihed skal man opgive for freden? Og hvor meget af sin fred skal man ofre for friheden? Hvad er integritet, og hvad er underkastelse? Konflikten bliver sat på spidsen, da han forelsker sig i en 27 år yngre korsetsyerske. Men hvem er denne kvinde, som tilsyneladende ikke har nogen skrupler ved at nærme sig ham, den forhadte?

'Den inderste fare' er en roman om at kæmpe for sin menneskelighed. Det handler om et Danmark, der bevæger sig fra enevælde til demokrati. Om dannelse og om det fællesskab, der skal samle os. Og hvem vi er og vil være også i aktuelle konflikter. Scavenius svarer. Som politiker i krig. Som ægtemand i utroskab og dyb forelskelse. Og som det menneske, vi alle er, og som kæmper med at få tilværelsens store regnskab til at gå op.

Foredraget henvender sig både til litterært og politisk interesserede.

Birgithe Kosovic (f. 1972) fik sit gennembrud med romanen ’Det dobbelte land’, som vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010, DR's Romanpris 2011 og Danske Banks Litteraturpris 2011. Hun modtog i 2012 Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat.