Dekorativt

Om dette arrangement

Tid
19:15 - 20:15
Pris
Gratis
Target
For alle
Voksen

Musik på recept

26.10.22
Debatfestival 2022 - foredrag // Peter Vuust

Kan musik helbrede? Og har det en gavnlig virkning på vores intelligens, trivsel og mentale sundhed? 

Peter Vuust giver i dette foredrag et overblik over de seneste års forskning i sammenhængen mellem musik og intelligens, sundhed og trivsel. Han fortæller bl.a. om musiks virkning på vores smerteopfattelse og om hvorfor Parkinson-patienter har letter ved at bevæge sig til musik.

I foredraget bliver tilhørerne klogere på den nye viden om musik og den musikalske træningseffekt på motorik, intelligens, smerteopfattelse, sindstilstand og søvn. Peter Vuust fokuserer desuden på den øgede brug af musik i klinisk sammenhæng, med afsæt i en ny hvidbog om emnet, udgivet af hans forskergruppe Music In The Brain på Aarhus Universitet.

Blå bog

Peter Vuust er professor, jazzbassist, hjerneforsker, komponist og orkesterleder. Foruden sin medvirken i mere end 90 pladeindspilninger, heraf seks som orkesterleder, er Peter også professor på både Det Jyske Musikkonservatorium og på Aarhus Universitet. Han er desuden en internationalt anerkendt hjerneforsker og leder af grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.

Oplev også

Vær med til dagens fællessang kl. 16-16.25

Deltag også i vores fællesspisning kl. 18-19

Oplev Peter Vuust i den aftenens debat 'Bliver vi sunde af kultur?' kl. 21.30-22.15 

Samarbejdspartnere

Frederikshavn Debatfestival 2022 afholdes af Bibliotek & Borgerservice, Frederikshavn Kommune i samarbejde med bl.a. FOF Vendsyssel, AOF, LOF, DOF Frederikshavn og Lille-Skole for voksne Frederikshavn.

Materialer