Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
50 kr.
Target
For voksne
Voksen

AFLYST: Sociale Robotter i sundhedssektoren: Hvor er vi, hvor er vi på vej hen og har vi lyst til det?

30.10.19
Robotterne har været her siden 1920 og med den teknologiske udvikling der sker i disse år, virker det som om vi er på kanten til at udvikle ikke bare stærkt avancerede robotter, men ligefrem kunstigt liv.

Før vi ser den slags robotter, vil der under alle omstændigheder være eksempler der er så avancerede at de uden menneskelig indblanding kan interagerer med mennesker og give støtte og glæde. Den slags såkaldt Sociale Robotter har vi set de sidste mange år, og uanset hvad der sker i morgen, så sætter det nye krav til både sundhedsfagligt personale, robotudviklere og engagerede borgere i dag, for i mødet med fremtidens robotter må vi overveje ikke blot med spørgsmål om hvor og hos hvem ny teknologi skal bruges, men også vores forhold til teknologi der ligner os selv og til kunstigt liv. For hvad er konsekvensen egentlig når vi udvikler og bruger robotter på eksempelvis plejehjem overfor personer med svær demens? Er det fremtiden, og hvis ja, er det så overhovedet en god ide?

Jens Dinesen Strandbech har igennem flere år beskæftiget sig med teknologisk udvikling og etiske spørgsmål. Han har i sin Ph.d. afhandling forsket i hvad sociale robotter gør ved mennesker med svær demens.  Han vil, udover at dele sin erfaringer, give indblik i hvor vi er ift. brugen af robotter i dag og også ridse nogle af de centrale etiske spørgsmål op på en måde så alle kan være med. Jens har flere års erfaring som projektleder på initiativer der bidrager til Sundhedsinnovation og forskning. Han er i dag ansat ved Syddansk Sundhedsinnovation i Odense.