Foto af Iben Mondrup
Iben Mondrup

Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
75 kr.
Target
For voksne
Voksen

Tabita

16.02.21
Efter sidste roman ”Vi er brødre”, som foregik i efterkrigstidens Frederikshavn, tager forfatter Iben Mondrup dig denne gang med tilbage til Grønland og tressernes Danmark.

Forfatter Iben Mondrup er tilbage med endnu en stærk roman, som skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie. 
I foredraget kan du høre Iben Mondrup fortælle om arbejdet med romanen, og om en tid i vores historie, hvor det var muligt for danske familier at adoptere grønlandske børn uden videre.

Iben Mondrup har tidligere udgivet lignende stærke skildringer med romanerne ”Vi var brødre” i 2018 og ”Godhavn” i 2014.

Ægteparret Eva og Berthel kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene. I foredraget fortæller Mondrup om arbejdet med romanen, og om en tid i vores historie, hvor det var muligt for danske familier at adoptere grønlandske børn uden videre.

Arrangementet har tidligere været datosat til den 29. september 2020, men er blevet flyttet pga. Covid-19. 

Materialer