Foto af Per Gammelgaard
Foto af Per Gammelgaard

Om dette arrangement

Tid
9:30 - 10:45
Pris
50 kr.
Lokalitet
Maskinhallen
Skolegade 8
9900 Frederikshavn
Target
For voksne
Voksen

TALK. Bygningsfejl med Per Gammelgaard

13.05.21
"Højskolemorgen" i Maskinhallen. Oplev tre stærke oplægsholdere fra kunstens- og ordets verden – og musik med udgangspunkt i højskolesangbogen og den personlige fortælling.

Mød forfatter Per Gammelgaard og høre ham læse op fra og fortælle om sin nye roman ”Bygningsfejl”, der udkom den 14. april i år.

I Per Gammelgaards sørgmuntre roman er vi i udkanten af, hvor det sker. Og der er noget galt: Det er der altid I udkanten, også når udkanten kun ligger kun 25 stenkast fra Aarhus C.

Men for romanens hovedperson, købmandssønnen, kan opvæksten i 1950ernes landlige Danmark forekomme både absurd og komisk. Han er ikke “bygget” til at følge i sin fars fodspor, mener han selv, og for at overleve tager han fantasien til hjælp og ser bl.a sig selv som leder af et New Orleans-orkester. Louis Armstrongs og Elvis’ fodspor passer ham bedre end købmandens.

Bygningsfejl er en udviklingsroman i familie med forfatterens Den frie købmands søn.

Per Gammelgaard er født og opvokset i landsbyen Ormslev, men flyttede i 1973 til Frederikshavn, hvor han i mange år arbejdede som bibliotekar samtidig med, at han udgav et hav af bøger; både børnebøger, digtsamlinger, romaner og noveller.

“Højskolemorgen” er produceret i samarbejde med Maskinhallen. Billetter kan købes på Maskinhallens hjemmeside 

Materialer