Foto af Hans Gregersen
Foto af Hans Gregersen

Om dette arrangement

Tid
9:30 - 10:45
Pris
50 kr.
Lokalitet
Maskinhallen
Skolegade 8
9900 Frederikshavn
Target
For voksne
Voksen

TALK. Verden er ny med Hans Gregersen

12.05.21
"Højskolemorgen" i Maskinhallen. Oplev tre stærke oplægsholdere fra kunstens- og ordets verden – og musik med udgangspunkt i højskolesangbogen og den personlige fortælling.

’Verden er ny’ kalder forfatteren Hans Gregersen sin bog om de brølende tyvere, som er første bind i hans to-bindsværk om mellemkrigstiden.

Det er et årti, der efter verdenskrigens rædsler er præget af livsglæde og optimisme. Der danses charleston, lyttes til jazz, og der er tryk på nattelivet. Nok har den amerikanske regering indført spiritusforbud, men hvorfor overholde det, når gangstere som Al Capone sørger for de nødvendige leverancer. Det er også i 1920’erne, at der for alvor kommer gang i bilproduktionen, radioen bliver allemandseje, og der er kø foran biograferne for at opleve stjernenavne som Chaplin, Valentino, Buster Keaton og Greta Garbo.

Det er årtiet, hvor Hemingway kommer til Paris med en drøm om at blive forfatter, Asta Nielsen bliver tysk films store navn, og en østrigsk immigrant træder frem på den politiske scene i Tyskland. Årtiet slutter med Lindberghs soloflyvning over Atlanten og det store børskrak, der sender verden ud i en ny depression.

“Højskolemorgen” er produceret i samarbejde med Maskinhallen. Billetter kan købes på Maskinhallens hjemmeside 

Materialer