Foto af Michael Teschl
Michael Teschl

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
100 kr.
Target
For voksne
Voksen

AFLYST - Pedal-Ove-sagen

13.12.21
Arrangementet er af sikkerhedshensyn aflyst pga. den nuværende corona-situation. Vi arbejder på at finde en ny dato. Alle, der har købt billet, skulle gerne have modtaget en mail.

En decemberdag i 1981 forsvandt den 30-årige Brita Hansen sporløst i Frederikshavn. Først syv måneder senere blev hendes lig fundet i havnen. Sådan starter den historiske sag om Pedal-Ove, der netop har været med i en række dokumentarprogrammer på TV2.

Oplev et spændende og hårrejsende foredrag, hvor Michael Teschl med empati og nysgerrighed udfolder alle hemmelighederne bag én af landets mest kendte drabssager, der samtidig blev danmarkshistoriens største justitsmord.

Hvordan kunne det ske, at Pedal-Ove først blev dømt og senere frikendt for drabet på sin kone Brita Hansen? Hvilken rolle spillede medierne i sagen - og hvorfor havde vores retssystem ikke et modsvar, da det blev udsat for et udspekuleret journalistisk bagholdsangreb?

Få et tankevækkende indblik i den omfattende research der ligger bag, de etiske overvejelser om genåbningen sagen, også i forhold til Britas efterladte - og ikke mindst i de arbejdsmetoder, der førte til de sensationelle afsløringer i sagen, som det trods årelang efterforskning ikke lykkedes politi og anklagemyndighed at få frem.

Michaels Teschls arbejdsmetoder er så intense og krævende, at det påvirker både det professionelle og i høj grad det personlige af hans liv. I dette foredrag tager han dig helt tæt på den spektakulære sag, og beretter hvordan han selv ufrivilligt blev en del af sagen og følte sig tvunget til at forfølge sagens kerne.

Han fortæller også om sit eget et forhold til Pedal-Ove og sagens øvrige hovedpersoner, og så tager han jer helt tæt på politiets efterforskning i samarbejde med kriminalteknikerne, retsmedicinerne, offentligheden og pressen. En presse der skulle vise sig at få stor påvirkning for sagens udfald.

Arrangementet har tidligere været datosat til den 22. april 2021, men er blevet flyttet pga. Covid-19.

Materialer