Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
100 Kr
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Voksen

Vi kunne alt. Forfatteraften med Merete Pryds Helle

21.05.19
Solsorten fløjter sorgløst højt på himlen over Værløses villavejskvarterer i de tidlige 70?ere. Inde i husene bag ligusterhækkene er stemningen mere trykket. Det er den i hvert fald hjemme hos Merle.

Moren er hårdt plaget af en galopperende sygdom, og af og til slår farens tålmodighed ikke til, så er han pludselig forsvundet - enten ned i flasken eller af sted på valsen. Merles storesøster har sit at slås med, og Merle står helt alene med problemer, hun ikke er gammel nok til at løse i sine tidlige teenageår. Solsorten letter fra tagryggen, men Merle får aldrig lov at folde sine vinger ud; den første forelskelse omgærdes af skyld og skam, venner bliver til fjender og de voksne magter ikke at være voksne.

I romanen Vi kunne alt tegner Merete Pryds Helle et tidsbillede af den sorgmuntre optimisme, der prægede de tidlige 70?ere og minder om, at selvom man har fået råd til både parcelhus og familiebil, er det ikke sikkert, man kan alt. Som en selvstændig forlængelse af Folkets skønhed møder vi nogle af de samme personer, vi kender fra tidligere. Blandt andre naboen fru Pryds og hendes datter Merete, som bliver Merles veninde. Men livet i de nye forstæder og forventningerne til børnene resulterer i helt andre udfordringer for bogens hovedpersoner. Som ved foredraget om Folkets Skønhed tager Merete publikum med bag kulissen og fortæller om skriveprocessen og baggrunden for romanen, der tager afsæt i Meretes eget liv. 

Lyt til en podcast med Merete Pryds Helle