Oplev helt gratis

Fotos af Uffe Elbæk, Birgit S. Hansen og Lars Trier Mogensen

Livet som politiker – i går, i dag og i morgen - debat

Kom til en spændende debat som afrunding på debatfestivalens første dag: Politikere skal stå mode...

Foto af Klaus Bundgård Povlsen

Dig og mig og magthaverne

Kom med når nyhedsvært Klaus Bundgård Povlsen dykker ned i magtbalancen mellem danskerne, politik...

Dekorativt

Nordjylland og Frederikshavn Kommune i forandring - debat

Vi skal skue fremad; hvad skal vi prioritere nu, for at skabe det samfund vi ønsker i fremtiden? ...

Debatfestival

Velkommen til Frederikshavn Debatfestival 2023 - i år sætter vi fokus på ’verden i forandring’.

Fra tirsdag den 24. til torsdag den 26. oktober skal vi debattere og indgå dialog om ‘Verden i forandring’; et emne, der er evigt aktuelt, og som favner de fleste aspekter af vores samfund og hverdagsliv.

Se det samlede program for de tre dage her.

Én ting er sikkert: Forandringer kommer i en lind strøm. Enten som små rytmiske bølgeskvulp eller som meterhøje bølger. Coronapandemi, krig i Europa, energikrise, unges mentale sundhed, #MeToo og fake news er måske nogle af de største forandringer i vores samfund, der for nyligt har krævet - og måske stadig kræver - at vi finder nye veje og ændrer vores tankegang og handlemåder.

Når noget nyt rammer, er det dog ikke altid givet, hvordan der skal handles, eller om der overhovedet skal reageres; der kan være mange holdninger til, om udviklingen er god, dårlig eller slet og ret uundgåelig: Skal vi lade stå til, eller skal vi kæmpe mod tendenserne og finde løsninger, vi alle kan leve med?

Til dette års debatfestival sætter vi spot på nogle af disse forandringer og lægger op til debat om, hvad vi skal gøre ved det – hvis noget overhovedet. Vi skal tale om, hvordan bl.a. sociale medier har forandret diskursen om ligestilling, kropsidealer, privatliv og internetrettigheder. Det samme gælder for magtbegrebet og autoritet. Vi skal også skue ud i fremtiden og drøfte, hvordan vi kan takle nogle af de udfordringer, vi kan se lure derude som fx velfærdskrise og kunstig intelligens.

Dette års debatfestival sætter spot på nogle af disse forandringer og lægger op til debat om, hvad vi skal gøre ved det – hvis noget overhovedet.

Kom; bliv klogere på forandringerne og de forskellige perspektiver, holdning og meninger, der er til dem – og giv din egen mening til kende, hvis du har lyst.

Der bliver foredrag, samtaler, fællesspisning, paneldebatter, og meget mere. Det foregår alt sammen på Frederikshavn Bibliotek og alle arrangementer er gratis.

Samarbejdspartnere

Frederikshavn Debatfestival 2023 afholdes af Bibliotek & Borgerservice, Frederikshavn Kommune i samarbejde med bl.a. FOF Vendsyssel, AOF, LOF, DOF Frederikshavn og Lille-Skole for voksne Frederikshavn.