Anbefaling: Julekalendere for hele familien

Af enb
02.12.21
Det sørme, det snart, det jul. Og hvad er hyggeligere end, børn og voksne hver dag i december samles om en rigtig god julekalender!

Bibliotekar Nicoline anbefaler:
Her nogle forslag af den mere nutidige og seriøse slags. De handler om virkeligheden og rigtige mennesker, man kan genkende sig selv i. Netop derfor er de gode bud, der kan samle både børn og voksne.

I kan streame dem alle gratis på Filmstriben.dk via jeres bibliotekslogin:

Absalons hemmelighed (2006)

Cecilie, hvis store interesse er arkæologi, bor sammen med sin familie og sin syge lillesøster. Ved udgravningen af metroen i København findes ruinerne af Absalons gård, og i den sammenhæng hører Cecilie rygter om Absalons hemmelighed og den helbredende engel. Cecilie, og den mystiske dreng, Hubert, begiver sig ud på et eventyr for at redde den uhelbredeligt syge søster.
Absalons hemmelighed er en julekalender der handler om virkelige udfordringer med elementer af både gys og spænding.

Se afsnittene her!

 

Theo og den magiske talisman (2018)

Den nørdede dreng, Theo, bliver mobbet i skolen, og derfor bruger han meget tid sammen med sin morfar, Harald. I starten af december falder morfaren om og ender i koma. I forsøget på at redde ham rejser Theo, ved hjælp af den magiske talisman, til landet ’Thannanaya’. På rejsen får han selskab af pigen Simona, som selv har et hemmeligt ønske, om at hente nogen hjem til livet igen.
Theo og den magiske talisman er en julekalender med spænding og farlige oplevelser.

Se afsnittende her!

Den anden verden (2016)

I denne julekalender følger vi de to teenagesøstre, Sara og Anna, som forbereder sig til årets juleforestilling. Da Sara falder og slår hovedet, ender hun i en magisk verden, som er befolket af figurer fra Brødrene Grimms eventyr. Her er både fare og mystisk prins. I den virkelige verden må Anna overtage Saras hovedrolle i teaterstykket, der også er inspireret af Brødrene Grimms eventyr.
Den anden verden henvender sig til lidt større børn, der kan sætte sig ind det svære ved at blive voksen og adskille sig fra sine forældre. I er heldigvis stadig garanteret en masse spænding og julehumor. 

Se afsnittene her!

Tags