Billede af bog og kaffe

Bøger fra Anmelderklubben efterår 2021

Her kan du læse mere om de bøger, der blev præsenteret af syv af medlemmerne fra Østervrås Anmelderklub i efteråret.

Ensomme hjerter og herreløse hunde af Lucy Dillon

39-årige Rachel fra London arver et hundeinternat og flytter på landet for at finde fodfæste, efter at hendes kæreste gennem ti år pludselig hellere vil prioritere konen. Hun skal beslutte sig for, om hun vil drive stedet, der også byder på en irriterende dyrlæge.

Mød mig under ombutræet af Santa Montefiore

Sofia vokser op i Argentina i en storfamilie med fokus på heste og polo. Hendes mor forguder sine sønner, men er jaloux på Sofia, der er sin fars øjesten. Da Sofia forelsker sig i den forkerte, træffer hendes mor et skæbnesvangert valg.

Jord og hjerte af Vibeke Marx

I 1920’ernes Skotland søger danske Knud lykken efter at have gjort en pige gravid og flygtet fra sit ansvar. Plaget af skyld indleder han jagten på et nyt liv, men skyggerne fra Danmark er ikke sådan at kaste af sig.

Det er de danske der flygter af Erik Valeur og Lise Ringhof 

Bogen er det første bind i Erik Valeur og Lise Ringhofs trilogi af historiske slægtsromaner om Danmarkshistorien fra 1900-tallet og op til i dag gennem én families dramatiske fortælling. Det er en medrivende historie om familiens udvikling fra slægtsled til slægtsled; en bog om den nationale sjæl, kvinderettigheder og mangel på samme samt krigens kår og kærlighed, der blomstrer på trods.

Pigen fra det store hvide skib af Mick Vraa og Jesper Bugge Kold 

Jesper Bugge Kold og Mich Vraas nye historiske roman om livet under en krig, og hvordan venskaber, romantik og håb opstår på trods.

Kaptajnen og Ann Barbara af Ida Jessen 

Ida Jessen har skrevet sit foreløbige hovedværk: en storslået, stemningsmættet og vildt anmelderrost historisk roman fra den jyske hedes barske vidder. KAPTAJNEN OG ANN BARBARA er en særegen og medrivende nybyggerfortælling fuld af rå skønhed, store drømme, hårdt slid og gådefuld kærlighed.

Grundvold af Rachel Röst

Bogen er en rystende roman om en ung piges opvækst i en fanatisk, voldelig og kontrollerende mormonfamilie på Amager.

Uortodoks af Deborah Feldman 

Den sande historie om Deborahs flugt ud af det strengt ortodokse jødiske miljø i New York, og om hvordan litteraturen reddede hende.

Fælden af Lilja Sigurdardottir 

Endnu en ny islandsk forfatter melder sig på banen med en vellykket og overraskende spændingsroman fra et Island i kølvandet på den økonomiske krise i 2010. 

En grav til to af Anne Holt

Forfatterens første bog om advokaten Selma Falck, som bliver involveret i langrendsportens mørke skyggesider med korruption, kriminalitet og mistænkelige dødsfald.

En anonym pige af Greer Hendricks og Sarah Pekkanen

Jessica tror, hun bare deltager i et uskyldigt sociologisk eksperiment, men i virkeligheden er hun udsat for grov manipulation af den, hun troede, hun kunne stole mest på - hendes psykolog.

Min mands elskerinde af Sarah L. Bouchet 

Spændingsroman om Susanne og Karl, der i 30 år har været lykkeligt gift. De vælger at flytte til Frankrig, og Susanne ankommer først, da Karl skal ordne noget. Susanne får dog snart besked om, at Karl er død på en færge til Jylland.

Forfra af Anders Langballe 

Om at få blodpropper, vågne op på et hospital uden at kunne tale - om mod alle odds at komme på benene igen. En fortælling om en usund arbejdskultur præget af konkurrence, lange dage, stress og belønninger til dem, der slider sig i stykker.

Mogensen & Kristiansen fra maskinrummet af Peter Mogensen og Michael Kristiansen

Mogensen var spindoktor for Nyrup, Kristiansen for Fogh. For første gang løfter de låget for deres tid i Statsministeriet, og øser ud af deres store viden på sædvanlig skarp og underholdende manér.

Sarahs nøgle af Tatiana De Rosnay

Da Sarah og hendes familie bliver arrasteret under 2. verdenskrig. Fordi de er jøder låser hun sin lillebror inde i et skab og lover at komme tilbage og låse ham ud. Men som tiden går og Sarah ikke kan komme og låse ham ud igen. Men som tiden går og hun ikke kan hjælpe ham, bliver hun mere og mere fortvilet.

Det hun skjulte af Kathryn Hughes

Beth søn er meget syg og har brug for en nyre transplatation. Beth og hendes mand matcher ikke. Men hvorfor vil hendes mor ikke lade sig teste for at redde hendes elskede barnebarn. Hvad er det hun skjuler?

Flugten fra Camp 14 af Blaine Harden

Den sandfærdige historie og Shin som det lykkes for at flygte fra den berygtede arbejdslejr Camp 14 i Nordkorea til frihedes i Vesten.

Hvis der skulle komme et menneske forbi af Thomas Korsgaard

Debutromanen roterer om hovedpersonen, Tue, som er modelleret over Korsgaard selv. Romanen foregår i Nørre Ørum, som er den samme landsby som den han selv er vokset op i.

En dag vil vi grine af det af Thomas Korsgaard

I 2018 kom opfølgeren, der ligesom forgængeren fik en flot modtagelse. Bogen blev nomineret til Læsernes Bog pris og Edvard P. prisen.

Man skulle nok have været der af Thomas Korsgaard 

I maj 2021 udkom den tredje og sidste roman i serien om hovedpersonen Tue.

Materialer