Dekorativt
Dekorativt

Bøger fra Bogcafé efterår 2022

Fortvivl ikke, hvis du gik glip af efterårets bogcafé. Her kan du nemlig se bøgerne, som vores bibliotekarer præsenterede.

Pernille anbefaler

Ida Jessen "Endnu en bog jeg aldrig skrev: essays"

Ida Jessen har siden barnsben været en nysgerrig og passioneret læser. Hun har slugt litteraturens store klassikere og udforsket de mindste kroge. Men hvad er stor litteratur? Hvordan bliver det til? Og hvor kommer stoffet til værkerne fra? Spørgsmål som disse forholder Ida Jessen sig til i "Endnu en bog jeg aldrig skrev", der også giver spændende indsigt i hendes eget forfatterskab.

Deborah Levy "Ting jeg ikke vil vide"

Hvad sker der, når man mister sig selv og skal forsøge at finde en mening med livet? 

Deborah Levy "Livets omkostninger"

En livskrise tvinger Deborah Levy i eksil på en ø, hvorfra hun reflekterer over sit liv, både som forfatter og kvinde. Poetisk og reflekterende selvbiografi. 

Lise Ringhof og Erik Valeur "Det er de unge som forsvinder"

I familien Brinch gør de unge i København og Svendborg oprør og vil ikke leve som deres fortravlede og overfladiske forældre. Det kommer til et brud, som kun måske kan heles. Sidste og selvstændige bind i "Brinch-trilogien", som tilsammen dækker årene 1900-2015.

Agnethe Braad "Franciska"

Roman om kunsteren Franciska Clausen, der i første halvdel af 1900-tallet kæmpede for at slå igennem som kunstner. Bogen følger hendes kamp mod sult, krig og eksklusion, samt kampen som kvindelig kunstner. For voksne læsere med interesse i kunst og historie.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen "Sange om stilhed og hjem"

Gribende fortælling om en tysk flygtnings skæbne i København under og efter anden verdenskrig.

Annette anbefaler

Anna Mejlhede ”Håbets ø”

Ifigenia tager orlov og rejser til Læsø for at sørge over tabet af sin mand, Einar. Langsomt kryber øen og dens befolkning ind under huden på hende. 

Torben Mathiassen ”Mali”

Fremtidsroman fra en tid, hvor store dele af kloden er blevet ubeboelig, og antallet af klimaflygtninge udgør over 100 millioner. Bogen følger det danske par Freya og Magnus' farefulde og dramatiske flugt med deres to børn. 

Ann Patchett ”Det hollandske hus”

Stemningsfuld slægtsroman fortalt henover fem årtier om to søskendes stærke bånd, deres barndomshjem og en fortid, der ikke vil slippe sit tag i dem. 

Anne-Marie Vedsø Olesen ”Vølvens vej – Snehild”

Første bind i en episk fortælling fra jernalderen om den unge vølve-kvinde Snehild og hendes vej til indflydelse og gudernes gunst.  

Rachel Röst ”Pyntesmil”

Anne Weber ”Annette, et heltindeepos”

Den sandfærdige historie om Anne Beaumanoir. Her besunget som et ikon for civil ulydighed i et epos om hendes liv og kamp for at ændre verden, både i den franske modstandsbevægelse og senere i kampen for Algeriets frihed.

Henriette anbefaler

  • Kirsten Hammann ”Georg Komplekset”
  • Lotte Garbers ”Medgift”
  • Maggie Shipstead ”Himmelstormere”
  • Linn Ullmann ”Pige, 1983”

Merete anbefaler

Maren Uthaug ”11%”

Heksen Medea, præsten Wicca, pigen Stille og lægen Eva. Fire kvinder, hvis liv vikles ind i hinanden i fremtiden, hvor samfundet primært består af kvinder - pånær de 11 % mænd, som holdes indespærret på et avlscenter på Lolland.

Alice Feeney ”Sten, saks og papir”

Da ægteparret Wright vinder et weekendophold i Skotland, er det tiltrængt for ægteskabet. Men feriestedet viser sig at være en gammel, forladt kirke hvor de er helt alene. Eller er de? 

Kristian Leth ”En vej ud af tågen”

Erindringsessay om historiefortælling, faderskab, savn og at finde frem til sin egen historie og følelser. 

Nanna Goul ”Heksens Alfabet”

Den gravide bibliotekar Kamma søger efter sin indre kraft i en hverdag, hvor naturens elementer både skræmmer og drager. Hun vil forliges med magien ved både livets katastrofer og mirakler og går derfor i lære som heks. 

Julie Hastrup ”Kryb”

I forbindelse med en politisk partifest på en mindre ø forsvinder 18-årige Frida. Da hun findes død på øen, breder panikken sig. Det bliver ikke det eneste dødsfald i denne sag, så kriminalbetjent Rebekka Holm får rigtig meget at se til. 

Sidsel anbefaler

Douglas Stuart ”Shuggie Bain”

»Shuggie Bain« folder sig ud som en søns ærlige, kærlige og krasse kærlighedserklæring til sin mor, og den er – indirekte – et ekko fra et råb om hjælp på vegne af alle de mange børn, der mistrives med forældre, der skal have hjælp til at klare opgaven og sig selv. Et berigende samfundsindblik i de fattige 80'er i Skotland får man også med.  

Kristin Vego ”Se en sidste gang på alt smukt”

Vi følger ni forskellige kvinder i de ni noveller, som alle er ude at rejse forskellige steder i Europa med enten familie, kærester eller venner og på disse rejser sker der ting, som for kvinderne får afgørende betydning for deres udvikling og følelsesmæssige relationer til deres kære. 

Bent Haller ”Sange fra Skarnbøtten”

De to venner Jørgen og Poul er evigt forbundne og evigt i konflikt med hinanden - de flytter sammen i et kollektiv, hvor deres modsætningsfyldte venskab for alvor skal stå sin prøve. Et spændende indblik i en brydningstid i 60'erne hvor gamle normer og nye ideer støder sammen, hvilket er mesterligt portrætteret igennem dragende karakterer.  

Alex Schulman ”Brænd alle mine breve”

Et autentisk og sprængfarligt trekantsdrama og tragedie mellem den svenske forfatter Sven Stolpe, dennes hustru Karin Stolpe og forfatterkollegaen Olof Lagercrantz, som er stærkt medrivende og som sætter sig dybe spor i de følgende familiegenerationer og i den svenske litteraturhistorie.