Illustration til Vores natur - byen - duer
Vores natur - byen

Byens dyr og planter

Af anr
07.05.20
I 2020 bringer bibliotekerne danskerne i nærkontakt med naturen. Inspiration - og et samarbejde med bl.a. DR - skal få dig med ud i den vilde og vidunderlige natur. I uge 20 sætter vi spot på 'naturen i byerne' i #voresnatur.

Byens natur - i skyggen af huse og mennesker

Byen er dér, hvor flere - ja, størstedelen af os - bor. På mange måder virker det som et ægte paradoks, at nævne byen i forbindelse med naturen, fordi den for mange står som dens modsætning.

Men dyre- og plantelivet er hårdført. Det er tilpasningsdygtigt ud i ekstremer. Det gælder også i et bymiljø med menneskemylder, boligblokke og asfalterede parkeringspladser.
Flagermus er et af byens dyr, som du kan opleve i Bangsbo i Frederikshavn. 

Flagermus i Bangsbo med Bo Storm & biblioteket

 

Naturen og det vilde liv er noget, man er begyndt at forlange plads til i den moderne by. Den såkaldte rewilding-bølge  - og aktivistiske tendenser som guerillagardening - forsøger at introducere natur i byerne via vildskud, uregerlige spirer og ved at lade det grønne gro uforstyrret i baghaver, sprækker og altankasser. 

I bogen ‘Naturen ind i byen’ er der rig mulighed for at lære tips og tricks til, hvordan du får introduceret vild natur og grønne vækster på arealer i nærheden af, hvor du bor. 

Storsatsninger på tværs af landet

Sammen med satsningerne på landets biblioteker får naturtemaet ekstra liv af, at DR i samme periode bringer dig et væld af nye naturformater på deres kanaler.

En ny naturportal - www.voresnatur.dk - samler en masse inspiration og naturoplevelser, som du kan gå på opdagelse i - ude i naturen på egen hånd. 

Materialer