Hanne Højgaard Viemose
Hanne Højgaard Viemose

Hanne Højgaard Viemose modtager Montanas Litteraturpris

Af anr
12.01.20
Hanne Højgaard Viemose - født og opvokset i Frederikshavn nærmere bestemt i Haldbjerg - er netop aktuel med sin nye bog ”HHV, Frshwn: dødsknaldet i Amazonas”.

Montanas Litteraturpris 2019 går til forfatteren Hanne Højgaard Viemose for romanen ”HHV, Frshwn: dødsknaldet i Amazonas”. Littraturprisen går til en forfatter af aktuel dansk litteratur, der har fornyet sin genre eller som har fremstillet virkeligheden på en ny og overraskende måde. Læs motivationen for at tildele prisen til Hanne i Information.

Hanne Højgaard Viemose skriver råt, usentimentalt, nærværende, sjovt og rørende. Med virkeligheden som motor skriver hun om et rastløst ’jeg’, der forsøger at finde sig selv – eller måske at finde ud af sig selv. Det gælder både i debuten ”Hannah” fra 2011, i den selvstændige opfølger ”Mado” og i ”Helhedsplanen”, der begge er fra 2015, og i den tredje bog i sagaen om Hannah,”HHV, Frshwn: dødsknaldet i Amazonas” fra 2019.

Hanne Højgaard Viemose er født og opvokset i Frederikshavn, så hun har ikke kun backpackererfaringen til fælles med sin hovedperson i debutromanen ”Hannah”. Forfatteren boede fra 1977 i Frederikshavn med sin familie, indtil hun ligesom Hannah efter gymnasiet i 1996 rejste down under.
Hanne er bachelor i Antropologi og Etnografi fra Aarhus Universitet, 2004. Uddannet fra Forfatterskolen, 2011.

Hør Skønlitteratur på P1 med Nanna Mogensens interview med Hanne Højgaard Viemose.

Bogselskabet på P4 hvor Anne Glad interviewer HHV.

Forfatterweb  har læs forfatterprotræt af Hanne Højgaard Viemose.

 

Materialer