Anbefaling af børnebøger

Af anr
06.10.20
Sæt dig sammen med børnene og læs en god bog i efterårsferien.

Stine anbefaler:

”Karate-kid” af Robert Mark Kamen 

Bliver man født som helt? Eller er det noget, man kan lære at blive? Daniel får problemer med en flok drenge fra skolen – og hvad gør man så lige? Man får da verdens sejeste karatetræner, Mr. Miyagi til at træne en, så man kan blive en rigtig karate-bøf!
Fortællingen kendes helt sikkert af de fleste forældre, men nu er den kommet i en ny og super lækker udgave, så der også kan udklækkes nye Karate-Kids!

”Bogen om magt” af Claire Saunders mfl. 

Hvorfor bliver nogle børn konge af legepladsen? Hvem bestemmer over de voksne? Hvad kan påvirke et menneskes magt?
De spørgsmål og mange andre bliver besvaret i den sejeste nye bog om magt, der handler om alle de helte, der kæmper for, at alle skal kunne have magt over deres eget liv – uanset hvor de kommer fra, eller hvem de er. Bogen lærer dig ikke kun en masse om magt, men lærer dig også, hvordan du kan styrke dig egen magt og viser dig, at uanset hvor gammel du er, så har du magten til at skabe positive forandringer i verden. En ægte powerbog til børn (og voksne) i alle aldre. For børn 10-15 år, men den kan læses af alle.

”Historien om Greta: Du er ikke for lille til at gøre noget stort”  af Valentina Camerini

Hvor stor skal man egentlig være for at være en rigtig helt?
Ikke ret stor, ifølge Greta Thunberg, for hun er om noget en af de største helte, som vi har i dag, selvom hun egentlig er ret lille af størrelsen. Hun har formået at råbe hele verden op og få skolebørn til at strejke for klimaet – og hvis det ikke er en rigtig helt, hvem er så egentlig?
Bogen er selvfølgelig oplagt til klimahelte i alle størrelser, men også for de, som trænger til en god fortælling om en pige, der i den grad bryder grænserne for, hvad nogle voksne tror, at små piger kan.

”5 minutter i godnat” med Disneys prinsesser 

”Aaaaaaaah!” – man sover nu så dejligt efter en af de seje, små historier om de Disneyprinsesser, som vi kender allerbedst. Er din favorit mon Ariel, Askepot eller Jasmin – eller en af de mange andre, som du kan læse om i bogen? Nogle falder nemt i søvn, og andre skal have lidt længere tid. Derfor er bogen inddelt i små historier, så du kan nuppe én, hvis du er en af dem der, der falder i søvn lige så snart, at hovedet rammer puden. Hvis du derimod er en af dem, der slet ikke kan få lukket øjnene i, så er der heldigvis masser af historier i bogen. For børn 4 - 7 år.

Kristine anbefaler:

"Ternet Ninja" af  Anders Mattesen

Ternet Ninja er et bogunivers de fleste allerede har opdaget, men alligevel vil jeg gerne anbefale Aske og Ternet Ninjas eventyr. Hverken Aske eller den Ternet Ninja af dem er den klassisk helt, Aske er faktisk lidt af en slapsvans, mens TN er mere af en voldpsykopat. Men sammen kæmper de om at vinde underskønne Jessicas hånd, og for at få hævn over Hr. Eberfrø og de ugerninger han har begået. Ternet Ninja anbefales hvis du er til humor i den grove, men sjove, ende, og bogen kan sagtens læses højt for hele familien.

"Vitello redder verden" af Kim Fupz Aakeson

Selvom man er lille kan man godt redde verden – eller det er i hvert fald det drengen, de kaldte Vitello, har sat sig for at gøre. Verden er dog ret stor og ganske svær at redde, men den type modgang har aldrig stoppet Vitello før. Vitello har, som Emil fra Lønneberg, ofte de bedste intentioner på hjertet, det er bare meget sjældent at alting går efter hans hoved. Anbefales til højtlæsning eller selvlæsning for begynderlæsere.