Dekorativt

Krible-krable

Nicoline anbefaler bøger om krible-krable

Foråret er på vej. Træer og blomster springer ud, og fulgene pipper. Ligeså langsomt begynder skoven også at vågne. Der er fyldt med liv, det kribler og det krabler: bænkebidere, regnorme edderkopper, snegle, orme, tusindben, skolopendere, myg osv.

Det er ikke sikkert, at du selv er vild med de små kryb, men børn er ofte meget fascinerede af dem.

Derfor har jeg samlet en bunke bøger om krible-krable.

'Krible-krable-dyr'

Børn i alderen 4-5 år kan gennem bogen på en sjov og legende måde lære en masse om insekter og kriblende kryb, som er så vigtige i naturen.

'Krible-krable-land' af Sam Loman

Sød myldrebog om insekter, hvor 3-6-årige kan følge Lille Bi på vej rundt med honning til de andre insekter. Løs findeopgaverne, og lær lidt om insekter.

'Biller, bier og andre sjove smådyr' 

Billedbog, der blandt andet beskriver forskellige billearter, guldsmede og græshopper, samt bier og myrers arbejdsgange. Med forslag til kreative aktiviteter.

'Der er insekter overalt' af Britta Teckentrup

Der findes 930.000 forskellige typer insekter. I denne bog kan du læse om en stor del af dem og lære, hvordan de bor, hvad de lever af og hvordan de formerer sig. Billedbog for 6-8-årige.

'Insekter: det summer, brummer, kribler og krabler' af Bärbel Oftring

Set gennem en lup kan insekter ligne noget fra en fremmed planet. De fleste insekter har et særligt talent, nogle kan fx smage med fødderne og andre rulle deres snabel sammen som en vandslange. For 9-12-årige.

'Besøg skoven om foråret' af Finn Terkildsen

Oplysninger om faunaen og floraen i skoven, lige fra krible-krabledyr og skovbundsplanter til fugle, pattedyr og træer. Med opgaver og opskrifter på små forsøg.

Materialer