DBs Biblioteksuge Læsning forandrer dig og verden

Læsning forandrer dig og verden

Af anr
09.09.19
Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk samfund på et kvalificeret grundlag.

Derfor sætter Danmarks Biblioteksuge 2019 i uge 37 særlig fokus på LÆSNING. På folkebiblioteker landet over vil der være en masse aktiviteter, som på forskellig vis demonstrerer hvad læsning kan gøre for os som mennesker, og hvor vigtigt der er, at læsning er en naturlig del af vores liv.
Tjek bibliotekets kalender [link] for at se hvilke aktiviteter om læsning du kan deltage i den næste uges tid – og fremover.

Læsning og læselyst

Danske børn læser desværre stadig mindre, og mediebilledet sætter den fordybende læsning og tiden til fritidslæsning under pres. Som en del af Danmarks Biblioteksuge sætter en række organisationer, med Danmarks Biblioteksforening som initiativtager, spot på behovet for særlig fokus på læsning.
På en høring på Christiansborg den 11. september præsenteres et oplæg til en national læsestrategi, som vil indeholde en række råd og anbefalinger til hvordan vi sammen kan få øget læselysten i befolkningen, og ikke mindst blandt de yngre.
Læs mere om høringen.

Danskernes yndlingscitat

Danmarks Biblioteker og DR har i den seneste tid opfordret danskerne til at nominere deres litterære yndlingscitat. Netop nu er den endelige afstemning i gang for at finde vindercitatet.
Fredag den 13. september - i Danmarks Biblioteksuge - offentliggøres vindercitatet, både på biblioteket og i DR. Har du ikke stemt endnu, så husk at gøre det på www.yndlingscitat.dk senest den 11. september.

Velkommen til Danmarks Biblioteksuge 2019!