Pernille anmelder

Løvinden - anbefaling

Bibliotekar Pernille Lisborg anmelder 'Løvinden' af Tom Buk-Swienty:

’Løvinden’ giver helt sikkert et mere realistisk billede af Karen Blixen og hendes liv, også fordi Tom Buk-Swienty er så grundig i sin research, og i den grad mestrer at kombinere de historiske facts med sin evne til at fortælle en god historie.

Karen Blixen er jo fascinerende. En eventyrer, modig for sin tid og det var jo vildt og uhørt. Vi får afdækket nogle sandheder om livet på farmen i Kenya. Der bliver pillet ved hendes eget romantiske billede af den afrikanske farm, men bare rolig, vi bliver ikke snydt for romantik.

Jeg synes helt sikkert, du skal læse bogen, men i den grad også komme og høre Tom Buk-Swienty fortælle, hvordan han har arbejdet med bogen og det enorme og omfattende materiale, som ligger til grund for bogen.

Bogen er på 756 sider og indeholder rigtig mange billeder, som kun sjældent eller aldrig er offentliggjort.

Jeg kan varmt anbefale bogen!

Læs også temaet 'Meget mere Karen Blixen' her.

Måske er du også interesseret i Karen Blixens blå bog - læs den her.

Om Tom Buk-Swienty

Tom Buk-Swienty er født i 1966 i Tyskland og opvokset i Sønderborg i Sønderjylland, tæt på den slagmark, som han skriver om i flere af sine historiske bøger. I sine historiske bøger bruger Buk-Swienty både sine evner som reportagejournalist og som historiker.

Under arbejdet med de historiske fortællinger 'Slagtebænk Dybbøl' og 'Dommedag Als', stødte Buk-Swienty på kaptajn Wilhelm Dinesen og en lille, læderindbundet dagbog, der fortalte om kaptajnens rejser. Buk-Swienty brugte nu tre år på at vække Dinesen til live gennem breve, dagbøger og andet kildemateriale, hvilket blev til bøgerne: 'Ild og blod' og 'Til døden os skiller'.

Efterfølgende dykkede han yderligere ned i Dinesen-familien med biografiske værker om børnene Thomas Dinesen og Karen Blixen.

Løvinden

Et centralt tema i 'Løvinden' er, hvordan unge aristokrater som Karen Blixen følte sig hjemløse i deres familier og lande og søgte eventyret – blandt andet i en koloni som Britisk Østafrika. Med udgangspunkt i Karen Blixens og omgivelsernes ord og levned spørger 'Løvinden', hvad der egentlig er et godt liv – det intense, men måske nok korte, eller det lange og pligtopfyldende.

Bogen går i øvrigt i lag med Karen Blixens selviscenesættelse i 'Den afrikanske farm' og 'Skygger i græsset', og den fremhæver de steder, hvor den ikke stemmer overens med virkeligheden.

Seneste udgivelse

Jacob A. Riis : danskeren, der gik i krig mod New Yorks slum. Gyldendal, 2020.

Priser

  • Årets historiske bog, 2008
  • Årets faglitterære pris, 2009
  • Søren Gyldendal-prisen, 2010
  • Læsernes Bogpris, 2011.

Kilde: Forfatterweb.dk