Månedens anbefalinger

24.08.16
Månedens anbefalinger kommer fra bibliotekar Louise Hede, som kommer med sit bud på tre skønne bøger, som kan nydes hvad enten august byder på bagende solskin eller silende regnvejr. De tre anbefalinger spænder vidt i genrer og er gode lige gyldigt, hvordan det danske sommervejr arter sig.

Tracy Garvis-Graves: Vores ø
Forestil dig at være på en ubeboet ø, med det klareste turkise vand, og det fineste sand. For de fleste ville det være lykken. Det er det dog bare ikke for Anna og T.J. Anna og T.J. er nemlig strandet på en øde ø, efter at deres fly er styrtet i havet.
Nu begynder kampen om overlevelse indtil redningen kommer, men som tiden går, forsvinder håbet også at blive reddet. Anna og T.J. må begynde at skabe en tilværelse på øen, alt imens truslen fra T.J.’s tidligere kræftsygdom stadig ligger og lurer under overfladen.

Selvom ’Vores Ø’ er en bog om overlevelse, inspireret af den klassiske fortælling om Robinson Crusoe, så handler den også om kærlighed og det bånd der bliver skabt mellem to mennesker, som ikke har andre at støtte sig til end hinanden. En hyggelig bog, der er perfekt når man har brug for et afbræk fra hverdagen.

Brandon Sanderson: Stålhjerte
I en nær fremtid har episke overtaget magten. Episke er mennesker, som har superevner, men disse evner skaber en ondskab i dem, der gør at evnerne bliver brugt til egen vinding, frem for at skabe et bedre samfund.
De ”almindelige” mennesker har måttet acceptere den nye verden de lever i, hvor episke styrer med hård hånd, men ikke alle vælger at bøje nakken for dem. Oprørsgruppen Fortropperne kæmper en ulige kamp mod de episke for at indføre retfærdighed og lighed, men den nytilkomne David har en hemmelighed, der måske i sidste ende kan betyde sejr for Fortropperne i et endeligt opgør.

Brandon Sandersons dystopiske science-fiction roman er et godt sted at starte, hvis man ikke tidligere har begivet sig ud i denne genre. Universet som hele historien foregår i, er gennemtænkt og egentlig meget realistisk, på trods af at den handler om superhelte. Stålhjerte indeholderen god blanding af action og humor, uden at det bliver for meget. Når først man har fået læst første side, kan man ikke lægge bogen fra sig før sidste side er vendt.

Graeme Simsion: Projekt Rosie
Professor Don Tillman har besluttet sig for at blive gift. Han mangler bare en brud, og derfor søsætter han ”Projekt Kone”  i denne hjertevarme og sjove roman. Don lever nemlig sit liv efter et skema, hvor alting, lige ned til hvilken mad han skal spise, og hvor lang tid han præcist skal bruge på forelæsninger, bliver planlagt ned til mindste deltalje. Derfor udformer Don også et spørgeskema som hjælp til at finde den kvinde der passer bedst til ham, men det viser sig at være sværere end forventet.
En af de kvinder Don støder på, er Rosie. På papiret lever Rosie på ingen måde op til de forventninger Don har til en potentiel kone, men alligevel slår de sig sammen for at hjælpe hinanden. Hende med at hjælpe Don med ”Projekt Kone”, og Don vil hjælpe Rosie at finde hendes rigtige far.
Det er en sød historie om at slippe kontrollen og prøve at lade være med at skabe logik i det ulogiske, for kærlighed giver ikke altid mening. 

Materialer