Pernille anmelder

Markante kvindelige forfattere - Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Bibliotekar Pernille Lisborg anbefaler "Margrete 1" af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Da Margrete, Valdemar Atterdags yngste datter, er 10 år sendes hun til Norge, hvor hun skal være dronning og hustru til den 13 år ældre Håkon.

Det er sådan, det er at være kongedatter i 1363: Margretes opgave er at være et bindeled i en alliance, en skakbrik i et politisk spil og så selvfølgelig at føde arvinger.

Igennem den 600 siders lange roman følger vi herefter Margretes liv og vej til magten.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skrevet et på alle måder stort historisk værk om en markant kvindeskikkelse i Danmarks og hele Nordens historie. Det var som bekendt Margrete, der er i 1397 samlede Norden i Kalmarunionen.

Et psykologisk portræt af kvinde, der var langt forud for sin tid. En kvinde, som ikke kun ville være en brik i et storpolitisk spil, men selv have viden om og magt til at påvirke det spil.
 

Glæd dig

...til at møde forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen, når hun besøger Skagen Bibliotek den 5. maj for at fortælle om sin seneste roman ”Margrethe I”.
 

Om Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er født den 18. juli 1971, og hun er uddannet Cand.mag. i litteraturvidenskab.

Hun fik sit store gennembrud med de anmelderroste biografiske romaner “Hildegard” og “Hildegard II”, der med en skrift fuld af poesi og sansning indfanger den middelalderlige lægekyndige, nonne, forfatter og komponist Hildegard af Bingens liv.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen beskriver de psykologiske aspekter af kærlighed, død, opløsning, fødsel og forholdet mellem mennesker.

Materialer