Maya anmelder

Markante kvindelige forfattere - Stine Pilgaard

Bibliotekar Maya Borup anmelder "Meter i sekundet" af Stine Pilgaard

Den kvindelige fortæller i Stine Pilgaards nyeste roman “Meter i sekundet” befinder sig langt fra sin barndoms Århus, i det vestjyske, hvor hendes kæreste er blevet højskolelærer, og hun er færdig med sin barsel. Det er svært, især for en, der har trang til at dele alt for mange detaljer.

Fortællingen er lige dele komisk, fængende og poetisk, når fortælleren beskriver sit møde med den vestjyske fåmælthed, og kærestens forsøg på at lære hende, at nej, du kan ikke fortælle købmanden din livhistorie, selv når han spørger dig, hvordan det går.

For en østjyde som mig, der selv har prøvet flytningen til Nordjylland, rammer følelsen og forvirringen helt plet, og med Stine Pilgaards rivende sprog og sans for morsomme overdrivelser, er man hevet med fra starten.

Pilgaards beskrivelser af relationer, sproglige misforståelser og det, at være et ungt menneske i dagens Danmark, er skarpt og præcist, og hun fortsætter den stærke stemme fra sine to første romaner. Det er en bog der er let at gå til, med små, skarpe afsnit, og latterfængende associationer.

Hun bliver helt sikkert en forfatter, som vi kommer til at høre mere fra.
 

Glæd dig

Når Stine Pilgaard kommer til Sæby Bibliotek den 11. maj, skal du med på en humoristisk rejse med én af dansk litteraturs store stemmer, når Stine Pilgaard fortæller om sit forfatterskab, med udgangspunkt i sin nyeste roman ”Meter i sekundet”.

Jeg vil også anbefale programmet ”Bøger, der gør en forskel: Stine Pilgaards Meter i sekundet” på DR1
 

Om Stine Pilgaard

Stine Pilgaard er født i 1984 og opvokset i en forstad til Århus i en skilsmissefamilie.

Hun har haft skiftende papsøskende i løbet af sin opvækst, og hun beskriver selv denne barndom som grundlag for hendes interesse for at beskrive familierelationer i sine bøger, samt en interesse for, hvordan mennesker taler sammen og taler forbi hinanden.

Materialer