Dekorativt

Ordkraft tænder igen op under kedlerne

Af anr
09.02.23
Alle ordglade læseheste kan godt sætte et stort, fedt kryds i kalenderen ved 13.-15. april. Det er datoerne for årets ord- og litteraturfestival Ordkraft i Aalborg, der som altid byder på et overflødighedshorn af aktuelle forfattersamtaler, nærværende oplæsninger og underholdende optrædener.

Ordkraft finder traditionen tro sted i Aalborgs gamle kraftværk – engang kulfyret, i dag kultur-fyret – og husets sale vil summe af bl.a. udgivelsesaktuelle forfatternavne som Hanne-Vibeke Holst, Maren Uthaug, Benjamin Koppel, Jesper Bugge Kold & Mich Vraa og mange, mange flere. Ordkrafts ambition er at præsentere det bedste og mest relevante på den litterære scene, også udvalgte, internationale navne. I år kommer der således fint besøg af skotske Jenny Colgan – forfatter til en række meget populære humoristiske og romantiske bøger, bl.a. serien om Flora MacKenzie.   

Store og små sale og scener

Forfatterpræsentationerne bliver krydret med musik og performances, og det hele finder sted rundt om i Nordkrafts forskellige musikhaller, biografsale, teaterscener med videre. Generatorscenen er Ordkrafts overraskende og uforudsigelige lillesøster, hvor nye formater prøves af, og her kan man i år bl.a. dykke ned i fænomenet ”drømme”. Ordkraft tilbyder også forløb for skoler på forskellige klassetrin og samarbejde med regionens uddannelsesinstitutioner.

Optakt i hele Nordjylland

Ordkraft er en begivenhed for publikummer fra hele Danmark – og biblioteker fra hele Nordjylland er en del af arrangementet. I månederne op til festivalen i Aalborg, byder regionens biblioteker således på optakts-arrangementer med hhv. Katrine Engberg og Elsebeth Dissing, som besøger Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Morsø og Rebild samt Hjørring og Vesthimmerland. De præcise tidspunkter for deres foredrag kan ses på det enkelte biblioteks hjemmeside. Læs mere om Katrine Engbers besøg i Frederikshavn her.

Billetsalget til Ordkraft i Aalborg er åbnet og kan findes på ord-kraft.dk  Her kan man også tilmelde sig nyhedsbrev og løbende få seneste festival-nyt i sin indbakke.