Dekorativt

Se ’Dirk Ohm – Illusionisten som forsvandt’ kvit og frit i december

Af anr
01.12.22
Filmstribens redaktion har valgt den norske film ’Dirk Ohm – illusionisten som forsvandt’.

Denne film er specielt udvalgt af Filmstribens redaktion, som har valgt den norske film ’Dirk Ohm – illusionisten som forsvandt’. I rollerne ses tyske August Diehl som illusionisten, danske Sara Hjort Ditlevsen som pigen, der forsvinder og islandske Ingvar Sigurössen som byens politimester.

Filmen, der er inspireret af en virkelig hændelse, handler om den tyske tryllekunstner Dirk Ohm, der i 2003 forsvandt under mystiske omstændigheder i Grong. Hvad skete der med Dirk, før han forsvandt? En kold vinterdag kommer illusionisten Dirk Ohm til det lille samfund Grong i det nordlige Norge. En ung kvinde er forsvundet kort tid forinden, og byen er i chok. Dirk involveres i eftersøgningen og forelsker sig i idéen om den forsvundne Maria. Efter et stykke tid dukker Maria op på hans hotelværelse. Har Dirk specielle evner og kan se ting, der er usynlige for andre? Eller er Dirk involveret i Marias forsvinden?

Det er en vemodig, forunderlig og stemningsfuld historie om mennesker, der forsvinder, vigtigheden i at se hinanden og illusionens kraft. Filmen leger i grænselandet mellem virkelighed og drøm, mellem realisme og illusion. Den tegner et lavmælt billede af en ensom mand, der finder håb i illusioner, men som ikke tackler virkeligheden.

Filmen er instrueret af Bobbi Peers, som fik Guldpalmen i Cannes for kortfilmen ’Sniffer’ i 2006.

Filmstriben har også en masse andre forunderlige norske film, som du kan finde via dette link.

Materialer