Illustration til Vores natur - søer og vandløb
Vores natur - søer og vandløb

Søer og vandløb - naturen flytter ind på biblioteket 

Af anr
05.05.20
I 2020 bringer bibliotekerne danskerne i nærkontakt med naturen. Inspiration - og et samarbejde med bl.a. DR - skal få dig med ud i den vilde og vidunderlige natur. I uge 19 sætter vi spot på 'søer og vandløb' i #voresnatur.

Søer og vandløb - regnens hjem i landskabet

I vores kommune har vi manger søer og vandløb. Tag med Merete og Sisse på en tur til vandløb i Sæby.

Coronahilsen fra Biblioteket i Sæby


En del oplever for første gang søer og vandløb, når de hives med ud på kanotur; og særligt når det kommer til de strømmende vandmasser, kommer man ikke uden om Gudenåen. 

Der findes faktisk en virkelig fin podcast fra oplevgudenaa.dk, hvor museerne omkring Gudenåen har udgivet små korte medieproduktioner om Gudenåens kulturhistorie.

Du kan høre podcasten, ‘Fortællinger fra Gudenåen’ på: https://oplevgudenaa.dk/podcast/ 

Herudover har biblioteket også mange fine bøger om livet ved sø og vandløb. Læs fx ‘Vandløbene i Danmark’. Det er en fænomenal bog, der går grundigt i dybden med historier fra de danske vandløb -  og fortæller om dyreliv, drama og pragt langs danske vandløb.   

Kaster du dig ud i en længere udforskning af de danske søer og vandløb, kan det være godt med et overblik over, hvor du kan overnatte langs åer og rislende strømme. Her findes der faktisk en app, der viser en oversigt over steder med shelters: https://shelterapp.dk/.   

Få også gode tips i den retning fra nogle af bibliotekets mange bøger, fx. ’På sheltertur: En guide til nære oplevelser i naturen’.

Storsatsninger på tværs af landet

Sammen med satsningerne på landets biblioteker får naturtemaet ekstra liv af, at DR i samme periode bringer dig et væld af nye naturformater på deres kanaler.

En ny naturportal - www.voresnatur.dk - samler en masse inspiration og naturoplevelser, som du kan gå på opdagelse i - ude i naturen på egen hånd.  

Oprindeligt skrevet af jes, Aalborg Bibliotekerne.

Materialer