Foto fra sommerudstilling på Frederikshavn Bibliotek med tipi og bålsted
Staycation - sommerudstilling på Frederikshavn Bibliotek

Staycation-sommer i Danmark

Af anr
09.06.20
Pilen peger på ”Staycation” denne sommer. Heldigvis er Danmark fyldt med skønne perler – læs videre og få tips til en sommer med base herhjemme.

Tæt på hjemmet – ”Ud i det blå”

Guiden "Ud i det blå" på Frederikshavn Kommunes hjemmeside beskriver grønne pletter – parker, skove og naturområder i Frederikshavn Kommune. Der er noget for alle naturglade; både vandrerne, mountainbikere og de legesyge. Du kan også gå på opdagelse i friluftskortet, der giver overblik over, hvor du for eksempel kan tænde bål, overnatte i det fri, nyde madpakken eller lufte hunden uden snor. Besøg siden "Ud i det blå".

Ud i det blå – med eReolen

Torben Gang Rasmussen: Vandreture i Danmark
Ebogen beskriver 111 vandreruter fordelt over hele landet. Der er både korte ture og ture med overnatning undervejs. Der er billeder, beskrivelser af seværdigheder og kortudsnit til turene. Det gør guiden nem at gå til, det giver inspiration og lyst til at tage af sted.

Helle Midtgaard og Jesper Pørksen: Cykelture i Danmark
I denne ebog er der beskrivelser af 66 cykelruter i Danmark. Der er også tips til at tage på cykelferie. Bogen indeholder både dagsture, men også længere ruter med overnatning. Til hver tur er der oversigtskort, foto, rutens længde og kort over ruten. Guiden er lettilgængelig, og der er stor variation.

Godnat og sov godt

I takt med at Danmark stille og roligt åbner op igen, kan det være en god idé at supplere naturoplevelserne med overnatning.

Hvis du er på cykeltur, så hold øje med ”Bed+Bike”-certificerede overnatningssteder. Det er en række kroer, campingpladser, hoteller mm., som alle sikrer optimale forhold, hvis du er på cykelferie. Det er Dansk Turismefremme der står bag ordningen.

Hvis du er til en hyggelig og hjemlig overnatning under åben himmel, kan du kaste dig over konceptet ”Brug min Baghave”. Brug min Baghave er et landsdækkende netværk af flinke fold, der frivilligt åbner deres haver for overnattende gæster.

Du har selvfølgelig også mulighed for overnatning i naturen. Naturstyrelsen giver mange muligheder for at overnatte i naturen. Du kan sove i sovepose i skovbunden, finde områder med fri teltning eller booke overnatning på en lejrplads.

Spot on – nedslag i Danmark

Som ekstra krydderi og inspiration vil jeg anbefale to smukke quizbøger på eReolen, som tester din viden om historiske og geografiske steder i Danmark. I begge ebøger er smukke flyfotos koblet med quiz-spørgsmål.

Hvis du i stedet sætter spot på naturperler i Danmark, kan jeg anbefale en tur på Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside. Her finder du vilde, vidunderlige naturperler. 19 af de smukkeste landskaber, 15 smukke og vilde kyster og 13 vidunderlige skove.

Og så er der kun tilbage at sige – hav en dejlig sommer med staycation i Danmark.

Oprindeligt skrevet af Mette Schønning Lybæch, Aalborg Bibliotekerne.

Materialer