Tillykke Margrethe

Tillykke Margrethe

Af anr
14.04.20
Vi vil gerne ønske vores allesammens Dronning tillykke!

Den 16. april 2020 fylder Dronning Margrethe 80 år. Fejringen er aflyst på grund af coronakrisen, men det skal ikke afholde os fra alligevel at markere den runde dag.

Danmark synger for dronningen

Åbn dit vinduet og syng en sang for dronning Margrethe.

Torsdag den 16. april 2020 kl. 12.00 synger vi - på altaner, ud af vinduet, i haver, arbejdspladser - hvor vi nu er. 

Det er opfordringen fra en Facebookgruppe, der kalder sig Danmark synger for Dronningen. Gruppen har over 12.000 medlemmer. 

Sangene vælges blandt de mange forslag der er kommet fra facebookgruppens medlemmer. Copenhagen Phil stiller sig i spidsen for 100 børn og voksne, der sammen med Thomas Buttenschøn spiller og synger for på de fire sange, der synges på dagen - med respekt for myndighedernes corona-vejledninger.

Giv blomsten videre

I lyset af den alvorlige situation for mange danskere i forbindelse med udbredelsen af coronavirus har Hendes Majestæt Dronningen et særligt ønske i anledning af den forestående 80-års fødselsdag den 16. april. 

Dronningen modtager hvert år på sin fødselsdag blomster fra nær og fjern. I år opfordrer Dronningen til, at man i stedet sender en buket til en af de mange ældre medborgere, der har det særligt svært i denne tid. 

Send en personlig fødselsdagshilsen Kongehusets hjemmeside www.kongehuset.dk. Den 14. april åbnes  gratulationslisten, hvor du kan fremsende en personlig lykønskning til Dronningen.

Film

Filmcentralen har gemt mange film med Dronning Margrethe. Der er filmklip fra Prinsesse Margrethes 18 års fødselsdag, Prinsesse Margrethes bryllup, forlovelsen og mange mange flere. Besøg Filmcentralen.

Filmklip fra dronningens 79 års fødselsdag:

Dronning Margrethe hyldes foran Marselisborg Slot på sin 79-års fødselsdag

Materialer