Med andres ord

Vær med til at tegne "Bøgernes Danmarkskort".

Af anr
23.08.19
Find - eller tilføj - din by til et helt nyt, litterært Danmarkskort.

Har du nogensinde overvejet, hvordan din by mon bliver beskrevet i bøgerne? Findes der for eksempel et sjovt, pænt eller måske grimt citat om lige netop det sted, du er fra?
Det kan du nu finde ud af ved at besøge 'Bøgernes Danmarkskort', som DR netop har lanceret. Samlingen rummer citatater fra romaner, noveller og digte.

Klik ind på www.dr.dk/bogkort Klik på "Tilføj citat og udfyld felterne.

Det er såre simpelt.

Du må naturligvis gerne komme med citater fra hele Danmark. Det kan både være kendte, ukendte, nye, gamle, moderne og klassiske værker.  
Eneste kriterie er, at det skal være en dansk forfatter, der skal nævnes et specifikt sted, og bogen, som citatet kommer fra, skal have et ISBN-nummer.  

Hvorfor?
For at stimulere læselyst, for at øge kendskabet til den mangfoldige danske litteratur og for at samle folk, om noget, der giver mening og medvirker til at øge tilknytningen og fællesskabet til det lokale, uanset om det er i forstæderne, på Stenbroen eller ude i alle de små byer og lokalsamfund.

Hvad skal det bruges til?
F.eks. inden du ta’r på ferie et sted i dejlige Danmark, kan du tjekke om der er danske romaner, noveller eller digte, der foregår lige der, hvor du skal hen. Eller søndagsturen kan gøres lidt mere spændende og litterær. Det kan gi’ en hel ny snak på bilturen.