Vinderne af Nobelprisen i litteratur 2018 og 2019

Af anr
17.10.19
Torsdag den 10 oktober blev Nobelprisen i litteratur for både år 2018 og 2019 annonceret.

Vinderen af 2018 prisen blev den polske forfatter Olga Tokarczuk og vinderen af 2019 prisen blev den Østrigske forfatter Peter Handken. 

Nobelprisen i litteratur, fik en del skandaleramt omtale i 2018, hvilket førte til, at prisen for 2018 simpelthen blev udskudt til næste år. Igår blev der således uddelt to priser; én for år 2018 og én for år 2019. 

Vinderen af år 2018 blev således den polske forfatter Olga Tokarczuk, som er født i 1962. På forfatterweb kan man læse, at:

"Polske Olga Tokarczuk er en af de mest læste og anmelderroste forfattere i sit hjemland. Med gribende personskildringer og fortællinger om kærlighed, angst og fortvivlelse over tilværelsen samt filosofiske betragtninger og diskussioner er der i hendes romaner både til hjertet og intellektet.".

Læs mere om Olga Tokarczuk på forfatterweb.

Vinderen af 2019 prisen blev den østrigske forfatter Peter Handken, som er født i 1942. På forfatterweb kan man læse, at:

"Ligesom sit store litterære idol Knut Hamsun har Handke kontroversielle politiske holdninger. Men det er ikke det eneste, de to har tilfælles. Begge kredser de i deres romaner om skildringen af det fremmedgjorte individ, som oplever det som en uoverkommelig anstrengelse at forene sit indre med verden udenfor."

Læs mere om Peter Handken på forfatterweb.

Artikel på dr.dk om de to nobelprismodtagere.

På biblioteket kan du naturligvis læse nogle af forfatternes udgivelser. Vi har samlet det materiale vi har, så du kan læse nærmere om bøgerne herunder. 

 

Materialer