Christiansborg

Folketingsvalg 5. juni 2019

Af anr
07.05.19
Folketingsvalg er en af grundpillerne i det danske folkestyre, og den 5. juni skal vi til stemmeurnerne.

Når vi stemmer, giver vi politisk magt til de partier og de politikere, som vi mener, er de bedst egnede til at styre samfundet i den retning, vi ønsker.
Folketingsvalg er også vælgernes mulighed for at stille politikerne til ansvar for deres arbejde. Traditionelt har danskerne været tæt knyttet til et enkelt parti, men i nyere tid har der været en stigende tendens til, at vælgerne skifter parti fra valg til valg. Et par uger inden valget i november 2007 var hver tredje vælger i tvivl om, hvor de skulle sætte deres kryds, og også før valget i september 2011 og juni 2015 var der stor spænding om udfaldet.

Portrætter af  partierne.

Kandidattest - tag testen og bliv klogere på, hvilken kandidat du er mest enig med, inden du skal stemme til folketingsvalget 2019.

Det mener partierne - bliv klogere på, hvad partierne mener om indvandring, sundhed, klima og de 13 andre temaer, som betyder mest for dansker, når de skal sætte deres kryds.

Alt hvad du skal vide om folketingsvalget - DR har samlet al den viden du har brug for, når du skal stemme til Folketingsvalg.

Meningsmålinger - se meningsmålinger fra 2008 og frem til nu.

Faktaling - artikel om folketingsvalg

Dit Demokrati | Folketingsvalg

Materialer