Karen Blixen af artist Peter Beard

Meget mere Karen Blixen

Den afrikanske Farm, Karen Blixens liv i Afrika - i foråret har vi fokus på meget mere Karen Blixen med flere spændende ting i Skagen.

Glæd dig til...

Læs også bibliotekar Pernille Lisborgs anmeldelse af 'Løvinden' samt Tom Buk-Swientys blå bog her.

Måske er du også interesseret i Karen Blixens blå bog - læs den her.

Den sande historie om Karen Blixen

Karen Blixen søgte aldrig den gyldne middelvej. Hendes liv og kunst stikker dybt og flyver højt, men aldrig på det jævne. Er det det, der bliver ved med af fascinerer, og giver forfattere, filminstruktører og andre lyst til at genudgive og tolke på Blixens værker?

Karen Blixen var, som kvinde, usædvanlig for sin tid – en eventyrer, der ville se verdenen. Hendes liv som kaffefarmer i Afrika, hendes evne til at sætte sig selv i scene og fortælle en god historie.

Løvinden

Forfatter og historiker Tom Buk-Swienty blev nysgerrig på Karen Blixen og hendes tid i Afrika, efter han først havde skrevet om hendes far Wilhelm Dinesen og dernæst om børnene Tommy Dinesen og Karen Blixen.

I 2019 udgav Tom Buk-Swienty så biografien 'Løvinden', der skildrer Blixens liv i Afrika baseret på Buk-Swientys mangeårig research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien skrev han, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika.

Når virkeligheden overgår fantasien

Under Buk-Swientys research opdagede han, at virkeligheden også, i tilfældet af Blixen, overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog.

Det var faktisk, som det vil fremgå af Buk-Swientys foredrag i Skagen den 31. maj, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne.

Måske har du et billede af Blixen, måske husker du hendes særprægede stemme fra villaen i Rungstedlund, måske har du læst rigtig meget af og om hende?
Nu kan du i hvert fald få den sande historie om Karen Blixen, når én af Danmarks dygtigste historikere og forfattere Tom Buk-Swienty fortæller, hvordan han kom hele vejen rundt om 'Løvinden'.