Ny nordisk

Af anr
30.03.17
Fælles biblioteksprojekt i Brønderslev og Frederikshavn modtager støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje.

Den norske Tv-serie ”Skam” har skabt fornyet interesse for et fællesskab blandt unge i hele Norden. Bibliotekerne i Brønderslev og Frederikshavn vil derfor i samarbejde med et norsk og et svensk bibliotek alliere sig med talentfulde unge, der skal bruge deres kreativitet til at være med til at udvikle undervisningsmateriale til landets folkeskoler og biblioteker. Materialet vil have fokus på dannelse og identitet set med litterære nordiske briller. 

I Nordjylland udgår færgeruterne som et tydeligt spor fra Frederikshavn til Oslo og Göteborg. Ny Nordisk er et litterært projekt med fokus på dannelse og identitet set i et prisme af nordisk litteratur . Hvad betyder det at vokse op der, hvor vi gør? Hvad får vi med os som en litterær og identitetsskabende rygsæk? 

Ideen til projektet kommer fra bibliotekerne i Brønderslev og Frederikshavn, og de primære samarbejdspartnere i projektet er  norske og svenske biblioteker samt Brønderslev Forfatterskole. Desuden er tilknyttet unge forfattere med nordjyske rødder, ungdomsskolerne i Brønderslev og Frederikshavn, folkeskolelærere, poetry slammere, studerende ved nordisk litteratur samt Aalborg Universitet.

Kontakt bibliotekar Pernille Lisborg for yderligere information om projektet.