Person med plastikpose

Plastik? NEJ tak!

Af enb
20.07.20
Biblioteket har gang i mange ting for tiden - og én af dem er kampen mod plastik! Vi synes, det er på tide at ændre vaner. Derfor er det fra torsdag den 13. august slut med den velkendte gratis biblioteksplastikpose.
Vi vil gerne hjælpe vores miljø og støtte op om FNs verdensmål, så godt vi kan, ved at mindske brugen af plastik - lige som mange andre brancher. Vi ved også, at mange af jer er glade for at kunne få en pose til at fragte jeres lån hjem i, og derfor kommer vi nu med et bæredygtigt alternativ.
 
Lån et stofnet
Deleøkonomien breder sig til flere og flere områder i vores samfund. Men her på biblioteket har vi længe set fordelen i at kunne deles om tingene. Derfor tænkte vi; hvorfor ikke deles om poserne også?
Det er tanken bag vores nye ’Lånepose’. På alle bibliotekerne vil du fra torsdag den 13. august 2020 kunne låne et stofnet, på samme måde som du låner bøger og andre materialer. Og det samme gælder, når du skal aflevere det igen. Stofnettet kan lånes i 28 dage, og ’låneposen’ er lavet af 100% økologisk fairtrade bomuld og er GOTS certificeret.
 
Køb dit eget biblioteksnet
Du kan også købe dit helt eget biblioteksnet, som du kan bruge igen og igen. Det er lavet af genvundet bomuld og med bibliotekets logo på. Biblioteksnettet koster 25 kr. og kan købes i den betjente åbningstid. Du kan bruge kontant og betalingskort. Bare kontakt personalet.
 
Ved at vælge en af disse løsninger, er du med til at reducere forbruget af plastik til gavn for vores miljø og dyreliv.  
Du er selvfølgelig også velkommen til at tage en taske eller net med hjemmefra.
 
Lovændring
Fra januar 2021 er det slut med gratis plastikposer, da en ny lov træder i kraft. Denne forbyder organisationer og forretninger i at udlevere gratis plastikposer. Plastikposer skal i fremtiden koste mindst fire kroner, for at mindske plastforureningen.