Dekorativt

Poesidage må gerne blive en tradition

Hele uge 35 har der været fokus på poesi, lyrik og digtning rundt omkring i Frederikshavn Kommune, og takket været en masse gode samarbejdspartnere lykkedes det for Bibliotek & Borgerservice at nå ud til mange flere, end de overhovedet havde turde håbe på.

Projektet har været en succes

...på trods af, at Poesiens Bus pga. tekniske problemer ikke kunne være her fysisk som planlagt. Poesiens Bus var ellers omdrejningspunktet for hele projektet, men det lykkedes heldigvis at gennemføre de lukkede arrangementer primært for skoler og ungdomsuddannelser – også uden det lilla folkevognsrugbrød.

Børn og unge

De helt små i børnehaven lyttede til et digt af Halfdan Rasmussen og bagefter slap de fantasien løs med papir og farveblyanter. Flere steder i kommunen arbejdede børn i alle aldre med Billedpoesi i samarbejde med kunstneren Jeanette Sætre. De ældste elever i udskolingen og ungdomsuddannelserne har haft besøg af ”besætningen” fra Poesiens Bus, hvor det blev til flere mindre workshops med skriveopgaver om lyrik og sjove kreative opgaver.

På biblioteket i Frederikshavn har der hele ugen været udstillinger af Blackout Poetry, som elever i 9. klasser har arbejdet med.

Grabow i Maskinhallen

Sangerinden Sara Grabows gav en fantastiske koncert i poesiens tegn med hendes egne fortolkninger af digteren Rainer Maria Rilke i Maskinhallen. Grabows fine stemme hensatte publikum i en poetisk, magisk og nærværende stemning.

Rådhuscentret og Poesibyen

Borgmester Birgit S. Hansen indviede endnu et poesiværk til Poesibyen Frederikshavn på gavlen ved Rådhuscentret, som efterfølgende inviterede ind til udstilling af poesivers og kreationer med poetiske linjer.

Poesibyen Frederikshavn har også været en vigtig brik i ugens løb med flere Poesivandinger for unge, og brugerne fra Rådhuscentret var på vandring for at få inspiration til deres projekter.

EUC Nords dygtige eventteknikerelever har hele ugen fungeret som trygge ankre, der sørgede for både lys- og lydsætning. Lidt overraskende blev det dog tirsdag formiddag, da borgmesteren bad to af eleverne Simon og Liva om at trække klædet af det 34. poesivers, men det klarede de naturligvis også i flot stil.

Håber på gentagelse

Poesidage opstod på biblioteket på baggrund af besøget af Poesiens Bus, og det har siden udviklet sig til en hel uge fyldt med arrangementer med relation til poesi. Mange aktører i kommunen har siden budt ind med arrangementer om poesi, og det resulterede i denne poesiuge, hvor alle aldersgrupper kunne høre, læse og skrive poesi i mange forskellige sammenhænge.

– Det har været så dejligt at opleve, hvor mange der har haft lyst til at hoppe med på vores idé, siger bibliotekar Pernille Lisborg. Uden vore mange samarbejdspartnere, som har stået for en lang række skønne arrangementer, flere end der kan nævnes her, kunne det slet ikke lade sig gøre, og selvfølgelig en rigtig vigtig del, at så mange havde lyst til at komme og være med. Vi føler virkelig, at vi med Poesidage har fået vist og åbnet op for, hvor fantastisk og forskelligartet poesi er. Vi er ret opsatte på, at Poesidage skal blive en tilbagevendende begivenhed, som både samarbejdspartnere og lokale ildsjæle igen vil byde ind på, slutter Pernille Lisborg.

Husk at du stadig kan hente postkort på bibliotekerne med borgernes egne digte, og du kan også aflevere dit digt frem til 15. oktober, hvor der bliver trykt en ny portion postkort.

Tags