Læs med dit barn

Vidste du, at hvis du læser med og for dit barn regelmæssigt, så øger det barnets indlæring og kan øge barnets ordforråd betydeligt allerede inden skolealderen? Det er rigtigt nok!

Gør læsning til en hyggelig familieaktivitet

Faktisk er det sådan, at jo flere ord barnet lærer inden skolestart, desto bedre kan han/hun lære nye ord, fordi forståelsen af de ord, som barnet har med hjemmefra, skaber forståelse for helt nye og måske sværere ord.

Og her kan DU som forælder spille en kæmpe rolle, hvis bare du læser med dit barn!

Hvad er vigtigt?

Det handler faktisk ikke så meget om, hvad du læser, og om det er litteratur af høj kvalitet, eller om du laver forskellige stemmer til personerne i historien - det er ikke alle, der har en skuespiller i maven, så det er helt okay at bruge din egen stemme både til helten og skurken i historien.

Det handler i stedet om at være sammen med dit barn i en hyggelig og tryg læsestund.

Hvor tidligt kan I starte?

Faktisk kan du starte allerede inden baby er født - fx med at læse højt fra dine yndlingsbilledbøger – eller måske et dameblad. Som forældre kan I også nyde en hyggelig læsestund sammen, hvor I læser Hobitten eller noget helt andet for bulen!

Det handler bare om, at barnet hører så mange ord som muligt – og I kan ikke starte for tidligt.

Når I så er inde i rytmen, er det nemt at fortsætte den gode læsestil, når baby er kommet til verden.

Ideer til hvad I kan læse

Herunder er der forslag til billedbøger for de allermindste, de lidt større og også til læsning sammen med dit før-skole-barn.

 

Billedbøger for dit lille barn

Billedbøger for dit lidt større barn

Billedbøger for dit før-skole-barn