Besøg bøgerne og børnebiblioteket

Her kan du læse mere om, hvad I kan opleve på hver af vores biblioteker.

Børn

Vi elsker, når biblioteket er fyldt med glade børn.

Børnebiblioteket bugner af tilbud. Her er der masser af muligheder for hygge, leg og fordybelse - både for babyer, tumlinger, større børn og unge. 

 

Dekorativt
Foto: Bibliotek & Borgerservice, Frederikshavn Kommune

Hvad kan man på biblioteket?

På alle kommunens biblioteker kan børn og deres voksne gå på opdagelse i bogstavernes og bøgernes verden. Der er desuden mange andre muligheder for leg, kreativitet og læring end blot at læse i bøgerne. Vidste du for eksempel...

... at hver af bibliotekerne har gode og unikke legemuligheder?

... at man gerne må spise madpakker på biblioteket?

... at man både kan låne bøger, brætspil, sprogkufferter og meget andet med hjem?

Herunder kan du læse mere om bibliotekernes faciliteter, og hvad du og børnene kan opleve på hver af kommunens fem børnebiblioteker. 

Frederikshavn Børnebibliotek

Icon Description

I børneområdet på Frederikshavn Bibliotek er der rig mulighed for at give den gas. Her kan man slænge sig i hyggekrogene, give den gas i puderummet, bygge figurer med magnetiske byggeklodser og klæde sig ud i det sjove udklædningstøj. Man kan også skabe flotte og idérige kreationer med materialerne fra kreavognen. Her er alle materialerne gratis, og børn får endda lov til at tage deres kreationer med hjem. 

Er ungerne mere til spil, har vi både gaming-PC'er, interaktivt gulv og deleskærm med sjove og lærerige spil. Når sulten melder sig, har vi plads til at nyde medbragte madpakker. Trænger I til lidt frisk luft, kan vi anbefale legepladsen i rådhusparken overfor Føtex.

Til de mindste er der pusleplads og mikrobølgeovn. Vær opmærksom på, at børnetoilet og pusleplads kun er tilgængeligt i betjent åbningstid. 

Skagen Børnebibliotek

Icon Description

I Skagen er der højt til loftet og plads til både leg og hyggelige læsestunder. Dyk også ned i vores kreavogn, hvor man kan finde alt lige fra farvelægningsark til sjove kreaudfordringer, som man kan lave ved kreabordene. 

Trænger I til frisk luft, er der en fantastisk legplads lige udenfor døren, samt en fed skaterbane for de større børn.

Pusleplads og toiletter findes i kælderen under biblioteket. 

 

Sæby Børnebibliotek

Icon Description

Her kan børnene tage en tur på torvet og besøge mekanikeren, bageren eller det lille teater i minibyen. De små huse skaber et rum for fri leg, hvor børnene virkelig kan udfolde deres fantasi. De mindste kan nyde mange timers leg med vores forskellige bObles, og børn i alle aldre kan få gang i både motorik og fantasi med de magnetiske byggeklodser.

På kreavognen kan er der alt hvad man skal bruge til at udfolde sig kreativt, og vi fylder ofte nye og sjove kreaprojekter på vognen. Er ungerne mere til spil, så er der spilkonsol i ungerummet, hvor de også kan slænge sig i sofaen med en tegneserie. Der er desuden masser af hyggekroge på biblioteket med god mulighed for at trække sig tilbage med en højtlæsningsbog.

Pusleplads og toiletter findes ved indgangen. 

Østervrå Børnebibliotek

Icon Description

På det lille hyggelige bibliotek i Østervrå, er du altid er velkommen til at lege og måske give et nummer på scenen. Hold øje med hvad der foregår inden i hallen gennem de hyggelige vinduer, og nyd den gode legeplads lige udenfor.

Pusleplads og toiletter findes i gangen i Østervrå Idræts- og Kulturcenter.

Ålbæk Børnebibliotek

Icon Description

I Ålbæk er biblioteket en del af folkeskolen, men du og børnene er altid velkommen. Her er der både plads til at skolens elever kan fordybe sig i deres studier, og at besøgende kan sætte sig til rette med en god bog. 

Toiletter findes i mellemgangen ved skolen.