Poesidage

Glæd dig til Poesidage! Hele uge 35 skal vi hylde poesien. Vi skal læse digte, skrive digte, høre digte, male digte! Der bliver aktiviteter for alle aldre i hele kommunen

Formål

Med Poesidage vil vi åbne folks øjne for, hvor fantastisk og forskelligartet poesi er. Vi håber, at vi med fede oplevelser - med noget for alle - kan inspirere flere til at dykke ned i og finde glæden ved poesi.

Men hvad er poesi egentlig?

Poesi, lyrik, digte. Kært barn har mange navne. Poesi er ord sat sammen på en kunstnerisk måde, og poesi kan noget helt specielt. På meget kort tid, med få ord, kan poesi sætte præcise ord på følelser og stemninger, vi alle kender fra os selv.

Vi møder poesi som små børn, når vi får læst rim og remser højt, vi hører også hele livet poesi i form af musiktekster. Og engang imellem stryger en digtsamling ind på bestsellerlisterne, som Yahya Hassans ”digte” gjorde i 2013.

Projektperiode

Projektet løber i perioden 30. august til 5. september.

Samarbejdspartnere

Vi er glade for at præsentere en række engagerede samarbejdspartnere, der alle vil byde ind med forskellige spændende poesioplevelser, og hylde poesien sammen med os!

Det er blandt andre Poesiens Bus, Poesipark Frederikshavn, Arena Nord, EUC Nord Eventteknik, Palads Teatret, Retfærdigheden i Sæby, Rådhuscentret i Frederikshavn, Frederikshavn Boghandel og Frederikshavn Kunstmuseum.

For mere information

Tovholder: bibliotekar Pernille Lisborg
Tlf.: 9845 9131
Mail: peli@frederikshavn.dk

Er du interesseret i at hylde poesien?

Vi hører gerne fra dig, hvis du, din virksomhed, organisation eller forening har lyst til at hylde poesien sammen med os og er interesseret i at lave en poesiaktivitet i uge 35.