Foto af Søs Marie Serup
Foto af Søs Marie Serup

Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
100 kr.
Target
For voksne
Voksen

Da kvinder tog magten

17.09.19
Du kender hende bl.a. fra Besserwisserne på TV2 – Søs Marie Serup. Nu har hun skrevet en bog om kvinder, magt og politik.

Dette foredrag tager udgangspunkt i otte markante kvinder, der fortæller om et kvindeliv med magt: rørende, inspirerende og ærlige historier om alt fra atomkraft til lukkelov. Om kravet om at se pæn ud og tie stille, om badekar-notater, Carmen Curlers, pigeklubber og fru Mortensens stamtræ, kvindefester,– og om kærlighed, familieliv og venskaber.
Ritt Bjerregaard, Britta Schall Holberg, Grethe Fenger Møller, Lone Dybkjær, Marianne Jelved, Jytte Hilden, Mimi Jakobsen og Pia Kjærsgaard var de første kvinder på en perlerække af samfundets tungeste poster. Disse stærke kvinders historier fortæller Danmarks udvikling, fra dengang i 70’erne, hvor mændene sad eksklusivt på magten, til 00’erne, hvor kvindelige partiledere snarere er reglen end undtagelsen.

Hør hvordan de måtte opfinde nye omgangsformer undervejs og søge politisk indflydelse, alt imens man forsøgte at styre udenom sexfælder og ”tøsefag” og hvordan de håndterede pressens nedladende fremstillinger. De har bl.a. grinet, charmeret og analyseret sig frem til deres respektive mål, for i sidste ende vinde indflydelse, anerkendelse og gennemslagskraft. Hør også om de politiske tordenbyger, om den ondskabsfuld sladder og om de tabte og nogle gange afgørende slag.

Kvinderne, der alle er født i 1940’erne, var så få, at de kunne få øje på hinanden – og Danmark kunne få øje på dem. Foredraget ”Da kvinder tog magten” byger på bogen af samme titel og giver et glimrende indblik i 40 års politisk historie og 40 års kvindeliv fortalt af stærke kvinder, som gik forrest, dengang det var svært og kostede dyrt, men som banede vejen for de kvinder, der kom efter og for et mere ligestillet samfund.

Materialer