Selvbetjent bibliotek

Information om de selvbetjente biblioteker i Frederikshavn, Sæby og Skagen

Retningslinjerne fra Sundhedsministeriet betyder at bibliotekerne lukker, og det gælder også de selvbetjente biblioteker. Læs mere om nedlukningen her.

Der er åbent alle dage i det selvbetjente bibliotek:

Skagens Bibliotek kl. 8.00 - 21.00
Sæby Bibliotek kl. 7.00 - 21.00
Frederikshavn Bibliotek kl. 6.00 - 21.00
Østervrå Bibliotek kl. 7.00 - 21.00 
Ålbæk Bibliotek kl. 8.00 -  21.00

Selvbetjent bibliotek - onsdag selvbetjent åbningsdag

Hvad er det selvbetjente bibliotek?

Det selvbetjente bibliotek er en selvbetjeningsløsning, hvor du selv lukker dig ind i biblioteket, og hvor du ikke har mulighed for at blive betjent af bibliotekets personale. Hvis du ønsker personlig betjening, skal du henvende dig i bibliotekets almindelige åbningstid.

Hvem kan få adgang?

  • Du kan få adgang til biblioteket uden for den betjente åbningstid, hvis du
  •  Er fyldt 12 år
  •  Er indmeldt som låner på Frederikshavn Kommunes Biblioteker
  • Medbringer dit sundhedskort / sygesikringsbevis eller lånerkort
  • Har en 4-cifret pinkode til dit sundhedskort / sygesikringsbevis eller lånerkort

Hvordan kommer jeg ind?

I den selvbetjente åbningstid skal du benytte bibliotekets hovedindgang. Her sidder et tastatur, hvor du skal
- Indsætte dit sundhedskort / sygesikringsbevis eller lånerkort
- Taste din 4-cifrede pinkode

Nu låses døren op, og du kan gå ind.

Dit login bliver blokeret i 20 minutter, hvis du taster din pinkode forkert tre gange. Det gælder alle de steder, hvor du skal logge ind med dit bibliotekslogin herunder:

  • Login på det selvbetjente bibliotek
  • Bibliotekets udlånsautomater
  • Appen Biblioteket, eReolen, Filmstriben, bibliotek.dk
  • Bibliotekets hjemmeside bibl.frederikshavn.dk

Du kan stadig logge ind på bibl.frederikshavn.dk, hvis du vælger at logge ind med NemID.

Du kan stadig logge ind på bibl.frederikshavn.dk, hvis du vælger at logge ind med NemID.

Det selvbetjente bibliotek bygger på et tillidsforhold mellem dig og biblioteket. Hvis det selvbetjente bibliotek fortsat skal være et tilbud til dig og andre, er det vigtigt, at du færdes i ro og orden og passer godt på biblioteket. Tager du andre med ind, er det dit ansvar. Luk derfor kun personer, som du kender, med ind.

Vær opmærksom på, at vi registrerer, hvem der lukker sig ind, og at biblioteket er video-overvåget!

Hvordan kommer jeg ud?

Du skal gå ud af hoveddøren, hvor du skal trykke på knappen ”døråbner”, som er placeret til venstre for døren.

Sidedørene fungerer som nødudgange. Husk at forlade biblioteket inden lukketid, så du ikke udløser alarmen.

Hvilke muligheder har jeg?

Du kan benytte alle bibliotekets faciliteter, f.eks. aflevere og låne materialer, hente bestilte materialer, fotokopiere, benytte PC og Internet og læse tidsskrifter og aviser. På almindelige hverdage bestræber vi os på at lægge dagens aviser frem så tidligt som muligt. På søn- og helligdage bliver dagens aviser ikke lagt frem.

Jeg vil aflevere på selvbetjeningsautomaten

Når du afleverer dine materialer på selvbetjeningsautomaten, er det vigtigt, at du følger instrukserne på skærmen. Vær opmærksom på, at der skal stå ”afleveret” ud for alt det materiale, du har afleveret. Husk at afslutte din ekspedition.

Jeg vil låne på selvbetjeningsautomaten

Når du låner dine materialer på selvbetjeningsautomaten, er det vigtigt, at du følger instrukserne på skærmen. Vær opmærksom på, at der skal stå ”udlånt” ud for alt det materiale, du tager med dig. Husk at afslutte din ekspedition.

Jeg vil hente bestilte materialer

Når du får besked om at afhente bestilt materiale, får du samtidigt oplyst et afhentningsnummer. Alle materialer, der er klar til at blive hentet, står i nummerorden på reolen til venstre for selvbetjeningsautomaten. Husk at låne materialet på automaten.

Hvis du f.eks. får brug for at hente bestilte materialer til din ægtefælle eller dit barn, er du nødt til at medbringe deres sundhedskort / sygesikringsbevis eller lånerkort samt pinkode og bruge dette til at låne materialet.

Jeg har et gebyr 

Gebyret bliver automatisk overført til senere betaling, eller du kan betale dit gebyr her på hjemmesiden ved at logge ind på din konto i øverste højre hjørne.

Jeg vil printe eller kopiere

Frederikshavn:
Print fra publikums-pc’erne kommer på kopimaskinen. Pris pr. side – se opslag over kopimaskinen. Ved siden af printeren står kopimaskinen. Pris pr. kopi – se opslag over kopimaskinen. Betaling i kassen ved printeren.

Sæby:
Print fra publikums-pc’erne kommer på printeren nær ved hovedindgangen på den nordlige væg. Printeren er markeret. Pris pr. side er kr. 2,-, og du skal lægge pengene i kassen ovenover printeren.
Nær printeren står en kopimaskine. Pris pr. kopi er kr. 2,-. Også her skal du lægge pengene i kassen ovenover printeren.

Ved arrangementer
Når biblioteket holder arrangementer for børn og voksne, kan vi blive nødt til at begrænse adgangen i et bestemt tidsrum. Dette bliver bekendtgjort i opslag ved indgangen og her på hjemmesiden.

Biblioteksvagten.dk
Hvis du har spørgsmål til en bibliotekar i den selvbetjente åbningstid, kan du kontakte Biblioteksvagten.dk - enten via spørgeformular, chat, mail, eller på telefon 7027 0717.