Gebyrer og takster

Oversigt over gebyrer og takster.

Hvis du afleverer for sent

Alle skal kunne få glæde af bibliotekets materialer, og derfor er det vigtigt, at du afleverer til tiden. Hvis materialerne afleveres for sent, tilskriver vi et gebyr for hvert materiale, der er afleveret for sent. Der beregnes dog kun ét gebyr for flere materialer, som er lånt på samme tidspunkt, har samme afleveringsdato og er lånt på samme lånerkort.

Husk at gemme afleveringskvitteringen, så du kan dokumentere, at dine lån er afleveret.

Vi kan sende dig en gratis påmindelse via sms eller mail tre dage før lånetiden udløber. Det er dog altid dit ansvar at aflevere lånte materialer til tiden, også selvom der mod forventning ikke er blevet sendt en påmindelse. Læs mere om beskeder her.

Fem uger efter lånetidens udløb, betragter vi materiale som bortkommet, og du har derfor pligt til at erstatte materialet.

Takster ved for sen aflevering

Lånetiden overskredet med: Voksne  Børn 
1-13 dage kr. 20,- kr. 10,-
14-28 dage kr. 120,- kr. 55,-
efter 29 dage (regningsgebyr) kr. 230,- kr. 100,-

Du kan læse mere om, hvordan du betaler på denne side.

Aflevering og fornyelse

Du kan forny materialer, selvom du har overskredet afleveringsfristen - hvis ikke de er reserveret af andre, og der ikke er regning på endnu. Vær opmærksom på, at du stadig skal betale gebyr fra den dag, du har overskredet afleveringsfristen, til du fornyer materialet. Du kan forny dit materiale her på hjemmesiden, når du er logget ind.

Hvis du fornyer flere materialer samtidigt og inden afleveringsfristen, så får de samme afleveringsdato. Også selvom de inden da er lånt på forskellige tidspunkter og har forskellige afleveringsfrister og låneperioder.

Når du afleverer, kan du vælge at udskrive en kvittering som dokumentation. 

OBS: Erstatninger, som ikke betales, overgiver vi til kommunens inkassoafdeling.